23 Nisan 1920 Ruhu, Bugünde Kardeşliğimizin Ve Birlikte Türkiye Oluşumuzun Teminatıdır

Aziz Babuşcu, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Milli mücadele döneminde henüz bir ordu dahi kurulmadan TBMM’nin açılmış olmasının, başta Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarının, milletimize ve onun iradesine ne kadar büyük bir önem verdiklerinin göstergesi olduğunu belirten Aziz Babuşcu şunları söyledi:

"Çünkü Meclis meşruiyettir. Meclis millettir, millet iradesinin tecelli ettiği yerdir. Büyük yokluklar ve yoksunluklar içinde kurulmuş TBMM, milletimizi, bütün renkleriyle beraber bir tek çatı altında toplayarak, eşine az rastlanır bir savaş vermek suretiyle milli mücadelenin kalbi olmuş ve bu mücadele sonrasında genç cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır.

TBMM, bugün de, milli iradenin ve bu doğrultuda muasır medeniyet seviyesini aşmanın, çokluk içinde birliğin ve ülkemizin bağımsızlığını korumanın sembolü ve çatısıdır. Meclisimizin saygınlığını korumak ve ona yönelecek her türlü tehdidi bertaraf etmeye çalışmak, milletçe en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Meclisi yıpratmaya, gözden düşürmeye, meclisten rol çalmaya hatta topyekûn ortadan kaldırmaya dönük çabalar her zaman olmuş ama bu çabalar, yine milletimizin kararlı sinesinde akamete uğratılmıştır. Meclise kastedenler, doğrudan millete kastetmişlerdir. Milletin iradesine kastetmişlerdir. Türkiye, artık Meclise kastedenlerin, milli iradeyi hiçe sayanların, karanlık yapılanmalarla Türkiye üzerinde siyasi operasyon yapmaya kalkışanların, devlet içinde iç devlet oluşturmaya yeltenenlerin yargı önünde hesap verdiği aydınlık bir geleceğe doğru hızla ilerlemektedir. Bu yol, hepimizin yüzünü ağartacak evrensel standartlarda bir demokrasinin ve muasır medeniyetin yoludur. 23 Nisan 1920’de dualarla açılan Meclis’in ruhu, halen de birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin ve birlikte Türkiye oluşumuzun en önemli harcıdır, teminatıdır ve hep öyle olacaktır. "

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, milli iradenin hayat bulduğu bu günü Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan ettiğini hatırlatan Aziz Babuşcu, "Dünya ülkeleri arasında çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımıza olan güveninin de ifadesidir. Çocuklarımız hem gelecekten aldığımız bir ödünç ve emanet, hem de geleceğimizin en önemli belirleyicilerdir. Bu anlamda çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgilerle donatmak kadar, yüce ideal ve değerleri özümsemiş şekilde milli ve manevi değerlerimizle mücehhez şekilde yetiştirmek, ülkemizin ve milletimizin bekası adına son derece hayati bir önem taşımaktadır.

 

Bu anlamlı gün vesilesi ile milli mücadele kahramanlarımızı bir kere daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum" dedi.