27 Mayıs, Demokrasimiz Adına Tam Bir Kara Gündür

Aziz Babuşcu, 27 Mayıs 1960 darbesinin 54. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, 27 Mayıs 1960 darbesinin, çok partili hayata geçtikten sonra demokrasimize yapılmış ilk organize ihanet ve kendisinden sonra devam edecek darbeler sürecinin de kapısı olduğunu ifade eden Aziz Babuşcu, şunları söyledi:

“CHP, asker ve medya işbirliğiyle kotarılan 27 Mayıs, demokrasimiz adına tam bir kara gündür. Darbe ülkeye her açıdan çok ağır mağduriyetler yaşatmıştır ama bu darbenin siyasi hayatımıza kattığı en büyük utanç, uyduruk mahkemelerle verilen ve uygulanan idam kararlarıdır. 27 Mayıs’ın 54. yıl dönümünde Başbakan Adnan Menderes ve bakanları Hasan Polatkan ile Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmet ve şükranla anıyoruz.

Bu ülkede seçkinlerin ve işbirlikçilerinin milli irade hazımsızlığı ve vesayet arayışı hiç bitmedi. Günümüzde de tıpatıp 27 Mayıstakine benzer söylem, iftira ve iddialarla milli iradeye operasyon yapmaya çalışanlar var. Ama bilsinler ki bu millet artık bir daha vesayetçilere geçit vermeyecek, Türkiye 27 Mayıs özlemcilerine ve komplolarına asla boyun eğmeyecektir. Artık söz de karar da milletindir!”