30 Ağustos’un Simgelediği Birlik ve Kardeşlik Şuuruyla Bugün De Çok Büyük Hedeflere Yürüyoruz

Aziz Babuşcu, 30 Ağustos Zafer’inin 92. yıldönümü ve Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

30 Ağustos’un Anadolu’yu milletimize vatan yapan en önemli zaferlerden biri olduğunu söyleyen Aziz Babuşcu’nun Zafer Haftası mesajı şöyle:

"Kurtuluş Savaşımız ve onun en önemli halkasını oluşturan Büyük Zafer, her türlü teknik donanım eksikliği, yoksulluk ve yoksunluklara rağmen, milletimizin inanç değerlerinin ne kadar güçlü olduğunu ve bu inançla yedi düvele meydan okuyup işgalcilere karşı yurduna sahip çıktığını göstermek bakımından son derece önemli ve değerlidir.

30 Ağustos 1922’de, milletimiz ve başta Başkomutan Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman ordumuz elele vererek yurdumuzdan ve istiklalimizden hiçbir kayıt ve şart altında vazgeçemeyeceğimizi bütün dünyaya ilan etmiştir.

30 Ağustos, hem imanın fiziki güce galip geldiğini, hem de kardeşlik, dayanışma ruhu ve vatan sevgisinin bir millette ete kemiğe bürünmesinin, en büyük zorluklar karşısında bile nasıl ihtişamlı zaferler getirdiğini göstermek bakımından son derece öğretici ve onurlandırıcıdır.

30 Ağustos Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez vs demeden, "millet" olmanın ancak uğrunda can vermeye değecek ortak değerlere sahip olmaktan geçtiğini, insanların ulvi değerler etrafında tesis ettiği bir kardeşliğin ne kadar değerli olduğunu dosta düşmana en güzel şekilde kanıtlayan bir tarihi gündür.

30 Ağustos, "Egemenlik bila kaydü şart milletindir" ilkesiyle kurulan Cumhuriyetin, halen Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesiyle yaşadığımız sürece ulaşarak taçlandırılmasında kahraman gazi ve şehitlerimizin en büyük saha sahip olduğunu şuurlarımıza kazıyan bir zaferin adıdır.

30 Ağustos, Anadolu’yu milletimize vatan yapan büyük mücadelenin sembolü, tarihimizin sürekli hatırlanması gereken bir şeref levhası, sürekli diri tutulması gereken bir ruhtur.

Bu ruha sahip çıktığımız, bu değerlere yaslandığımız sürece aşamayacağımız hiçbir engel, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Bugün de 30 Ağustos’tan aldığımız ruhla ve milletimizle el ele, Türkiyemizi evrensel standartlarda demokrasi, insan hakları, özgürlükler, milli egemenlik, hukuk devleti, kalkınma ve refah kriterleri açısından muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefimize büyük bir azim, çaba ve kararlılıkla yürüyoruz.

Kendi medeniyet değerlerimize tutunup birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi her türlü saldırıya, tezgaha, komploya, iç ve dış düşmanlıklara karşı diri tutmanın heyecanıyla, "Birlikte Türkiye olmak", "Birlikte büyük hedeflere hep birlikte yürümek" her zaman asla vazgeçmeyeceğimiz şiarımız olacaktır.

Bu vesile ile bu toprakları bize vatan yapan bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, bütün milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularla kutluyorum."