Aday Olmayan Arkadaşlarımız Davasına Sahip Çıkacak

İl Başkanımız Aziz Babuşcu, belediye başkan aday adaylarımız ile bir araya geldi. İl Başkanlığımızda düzenlenen kahvaltıya, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İlçe Başkanlarımız ve 2014 yerel seçimleri için başvuran belediye başkan aday adaylarımız katıldı.

Toplantıda aday adaylarımıza seslenen İl Başkanımız, “Yerel Seçime yaraşır bir heyecan ve yine o heyecanla paralel AK Parti kurumsal kimliği ve tecrübesiyle 2014 Yerel Seçimlerine yaklaşıyoruz. Bu seçimlerde yol haritamız için en önemli referansımız Sayın Başbakanımız. Onun çizdiği çerçeve ve seçime yüklediği anlam bizim için de yol gösterici olacaktır.” dedi.

Milletimizin Beklentilerini Gerçekleştireceğiz

İl Başkanımız sözlerine şöyle devam etti: “Biz bu güne kadar pek çok seçim yaşadık. Yaşadığımız seçimlerin hepsinde milletimizin desteğini daha güçlü bir şekilde hissederek, gerek yerel seçimlerde gerek genel seçimlerde gerekse Türkiye’nin her anlamda dönüşümüne öncülük eden referandumlarda arzuladığımız sonuçları aldık. Bizim her seçim arifesinde teşkilatlarımıza tekrarladığımız bir şey var ‘bu seçim çok önemli bir seçimdir’. Bütün seçimler bizim için çok önemlidir çünkü; AK Parti’yi kurulduğu günden itibaren bertaraf etmek isteyen güç odakları, her seçimde farklı oyunları, senaryoları gerçekleştirmek istiyor. Bugün yine bir seçime gidiyoruz ve bu seçim bizim için çok normal, çok doğal, yerel bir seçim. Sadece yerel sonuçlarıyla dikkate alacağımız, değerlendireceğimiz bir seçim. Ama gelin görün ki tıpkı diğer seçimlerde olduğu gibi; bu seçimlerden sadece yerel sonuçlar beklemeyen, çok daha önemli sonuçlar doğurmasını bekleyen, bunun için de çok farklı mühendislik hesaplarını yapan merkezler, bu seçimi bütün bertaraf girişimlerinin finali olarak görüyorlar. Başarılı olamazlarsa bir daha böyle bir girişime kalkışamayacakları düşüncesindeler. Madem sadece yerel bir seçime gitmiyoruz, bunun ötesinde beklentiler var. Bizim de bu beklentileri ters düz edecek, milletin beklentilerini gerçekleştirecek, o finali milletin finali haline dönüştürecek bir sonuca ihtiyacımız var. Bu sonucu da teşkilatımız ve adaylarımızla beraber üreteceğiz.”

Aday Olmayan Arkadaşlarımız Davasına Sahip Çıkacak

AK Parti’nin İstanbul başarısının aynı zamanda Ortadoğu, Balkanlar ve Afrika’nın başarısı olacağını ifade eden İl Başkanımız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İstanbul’daki bütün ilçelerimizde ve büyükşehirde bir oyun kaybına dahi tahammülümüz yok. ‘Bir oy daha fazla nasıl alabiliriz’ diyerek çalışacağız. Her ilçede 1 adayımız, İBB ile birlikte 40 adayımız olacak. 299 aday adayımız var. Aday olmayan 259 arkadaşımız aday olan arkadaşımızın etrafında kenetlenerek bu hedefe paydaş olacak. Kendisi aday olmuş gibi bir performans ortaya koyacak, küsmeyecek, kenara çekilmeyecek ve davasına sahip çıkacak. Çünkü biz milletimizin davasını üstlenmiş bir partiyiz. Bu davanın üstümüze yüklediği sorumluluk da sadece bu ülke sınırlarıyla ilgili değildir. AK Parti’nin başarısı ve yaptıkları sadece bir siyasi parti faaliyeti olarak değerlendirilemez. Mazlum ve mağdur coğrafyaların umudu, gelecek beklentilerinin yerine getirilmesi anlamına gelmektedir.”