Ak Parti İl Yönetim Kurulu Sultangazi’de Toplandı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı Sultangazi ilçesinde yapıldı.

Toplantı gündemini yaklaşan kongre süreci ile ilgili çalışmalar ve Türkiye’nin gündemini belirleyen siyasi gelişmeler oluşturdu.

İl Başkan Yardımcısı Abdullah Güler’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Sultangazi İlçe Başkanı Murat Atım ilçede yaşanan gelişmeler, seçmen profilleri ve teşkilat çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise sunum eşliğinde ilçede yapılan belediye çalışmaları ve yapılacak projelerle ilgili açıklamalar yaptı.

Toplantıda bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, İl Yönetim Kuruluna ev sahipliliği yapmaları nedeniyle Sultangazi İlçe Teşkilatına teşekkür ederek, izledikleri sunumlardan oldukça  faydalandıklarını ve Sultangazi’yle ilgili bir çok bilgiye sahip olduklarını söyledi.

Konuşmasında Başbakanımızın geçirdiği sağlık operasyonuna değinen Babuşcu, “Onun yol arkadaşlığını yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Gerek hükümet çalışmalarında, gerekse teşkilat olarak ona ihtiyacımız var. Sayın Başbakanımızın en kısa zamanda aramıza katılarak, eskisinden de güçlü bir şekilde bizi heyecanlandıran, motive eden, teşkilatlar olarak yakalamaya çalıştığımız çalışma temposuna, hizmet heyecanına kavuşmasını bekliyoruz. Başbakanımız gayet başarılı bir operasyon geçirdi. Kendisine Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

Son günlerde yaşanan Dersim tartışmalarına da değinen Babuşcu, “Sayın Başbakanımız Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında bir konuşma yaptı. Bu konuşmayı Dersim özelinde, büyük bir ülke olma iddiasındaki Türkiye’nin geçmişindeki bazı karanlık noktalarla yüzleşmesini sağlayacak bir sürecin ilk adımı olarak görüyorum. Bu değerlendirme Dersim’e özgü bir değerlendirme değildir. Çünkü Türkiye’de Dersim’e benzer yüzleşilmesi gereken başka olaylar da vardır. Sayın Başbakanımızın Dersim’le ilgili konuşmasında İskilipli Atıf Hoca hatırlatması yapması buna güzel bir örnektir. Hepimiz biliyoruz; bu ülke önce idamın infaz edildiği, sonra şahitlerin dinlendiği bir dönem yaşamıştır. Bunlarla yüzleşmek, büyük ülke olma yolunda bagajda böyle yükler taşımamak gerekir. Bu anlamda bir yüzleşme gerekli, belki geç kalınmış ama mutlaka olması gereken bir süreçtir. Bu tavrın siyasi sonuçlarıyla ilgili pek çok şey söylenebilir ve söyleniyor. CHP’nin tek parti zihniyeti içerisinde bizzat bu yüzleşmeyi gerektirecek tabloların netleştirilmesinde, çizgilerin atılmasında birinci faktör olarak katkı vermesi beklenir. Ama Sayın Başbakanımızın tavrını önce Sayın Kılıçdaroğlu’nun verdiği anlamsız tepkiler, şimdi de ‘özür böyle olmaz, devlet özür diler’ gibi ucuz bir yöntemle karşılıyorlar. Bir savunma psikolojisi içerisinde, tek parti döneminin o katı anlayışını hissettirecek tarzda, o dönem laf söyletmeyen, Diyarbakır İl Başkanını, Sayın Başbakanımızın açıklamasına destek verdiği için görevden alan bir bakış ve tepkiler silsilesi görüyoruz. Halbuki CHP kendi içerisinde özgüvenle özür dileyebilse toplumda daha olumlu bir karşılık bulabilir. Biz bu konuya bir siyasi partiyi zor durumda bırakma ya da siyasi bir mücadele değil, Türkiye’nin önünün açılması, yeni Anayasa sürecinde fayda sağlayacak bir süreç olarak bakıyoruz.” şeklinde konuştu.