Ak Parti Siyaseti Terbiye Siyasetidir

AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı İstanbul İl Başkanlığında gerçekleştirildi.

Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen İl Danışma Meclisine, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, İstanbul Milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri ile teşkilatın her kademesinden çok sayıda partili katıldı.

Aziz Babuşcu, Divan Başkanlığını İl Ar-Ge Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane’nin üstlendiği toplantıda yaptığı konuşmaya, Türkiye’nin 10 yıldır yaşadığı büyük değişim ve ilerlemenin altında imzası olan AK Parti İstanbul teşkilatıyla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başladı.

Alan El Değil Veren El Olduk

Konuşmasında Gezi Parkı ile ilgili gelişmelere değinen Aziz Babuşcu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ülkede 10 yılı aşkın süredir yaptığımız hizmetlerin ardından böyle bir tepkiye neden maruz kaldığımızı anlamak mümkün değil. Her alanda yaptığımız hizmetler ortada. Birbirinden önemli projelerin ve hizmetlerin konuşulması gereken Mayıs ayı, belli çevrelerin çabasıyla bambaşka bir hale büründürüldü. Mayıs ayına geldiğimizde yıllardır bu milletin kamburu olan 23 milyar dolar IMF borcunun son diliminin ödemesi yapıldı, ilişkiler çok farklı bir boyuta geldi. Biz borç veren ülke konumuna geldik. Alan el değil veren el olduk. Zaten bize karşı çıkanların da yaptığımız hizmetlerle, yatırımlarla ilgili hiçbir itirazları yok, enflasyon ya da gelir dağılımına diyecekleri hiçbir şey yok.”

Hep Aynı Zihniyeti Görüyoruz

“Sayın Başbakanın üslubu sert, söylemleri ayrıştırıcı gibi eleştiriler yönelttiler. Bence bu, uygulanmak istenen projenin bir parçasıdır. Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanan talihsiz olaylarda hep aynı zihniyeti görmekteyiz. Bu zihniyetin amacı milletin iradesini güçlü şekilde merkeze taşımak isteyen iktidarları bertaraf etmek ve ne yazık ki geçmişte bunu defalarca yaptılar. Bu güçler bugünlerde bu topraklar üzerinde oynadıkları ve kendilerini aleni şekilde gösterdikleri bu projeyle, ülkemizi ve Başbakanımızı hedef aldılar. Gezi Parkı özelinde Başbakanımızı hedef alan bir mühendislik projesiyle karşı karşıyayız. Bunun içinde yerli işbirlikçiler, basın ve faiz lobisi var. Onun için sorumluluklarımızı bu bilinçle kuşanmak zorundayız. Biz Ak Parti teşkilatı olarak bugüne kadar nasıl liderimizin yanında olduysak ve duruşumuzu ortaya koyduysak bugünden sonra da aynı şekilde desteğimizi sürdüreceğiz.”

AK Parti Siyaseti Terbiye Siyasetidir

“AK Parti siyaseti, her şeyden önce bir terbiye ve ruh siyasetidir. Bu terbiyede tevazu vardır. Bu terbiyede; milletin içinde, milletin bir ferdi olduğunu asla unutmadan ve bu milleti millet yapan manevi dinamiklere bağlı kalarak, siyaseti bir ahlak ve irfan zemininde yürütmek vardır. AK Partili kardeşim hiçbir zaman kendisini partisinin önüne koymaz. Kendisini partisinden önemli görmez. Bu millet kendisi için değil, kendisi bu millet için vardır. Milletimizin ortak değeri olan bayrağımızla ilgili Sayın Başbakanımız bir hassasiyeti dile getirmişti. Bu uygulamamız aynen devam etmektedir. Türk Bayrakları balkonlarda, camlarda dalgalanmaya devam etmelidir.”

İl Ana Kademe faaliyet sunumunun ardından müzakere bölümünde bir konuşma yapan Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, millet olarak Gezi Parkı hadisesi benzeri olaylarla ilk defa karşılaşmadığımızı belirterek, “Osmanlı tarihine baktığımız zaman bu oyunların geçmişte de sergilendiğini görmekteyiz. Aynı İttihat ve Terakki anlayışı Cumhuriyet döneminde de devam etmiştir. 27 Mayıs’ı yaşadık, 12Eylül’ü yaşadık. Ak Parti kurulduktan sonra da Genel Başkanımızın seçime girmesini engellemişlerdi. Ancak milletimiz genel başkanı yasaklı olan bir partiyi iktidara taşımış ve cevabını sandıkta vermiştir. 2007’ye geldiğimizde Cumhurbaşkanlığı seçimindeki baskıları birlikte yaşadık. Ama yine geri adım atmadık. 2010 halk oylamasında, millet bir kez daha ülkeyi geri götürmek  isteyen bu zihniyete  cevabını sandıkta vermiştir. Bu olayların sonunda da aynısı yaşanacaktır. Biz, milletimizle birlikte ülkemizi daha güzel günlere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

İstanbul Milletvekilleri Mihrimah Belma Satır ve Harun Karaca, İBB Başkanı Kadir Topbaş ile Kadıköy İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım’ın konuşmalarının ardından, Aziz Babuşcu bir kapanış ve değerlendirme konuşması yaptı.

Toplantıda ayrıca, İl Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen "Ak İstanbul Yarışıyor Hizmetleri Konuşuyor 2013" yarışmasının final heyecanı yaşandı.

39 ilçeden 10 bin’e yakın yarışmacıyla başlayan organizasyonda finale kalan 390 yarışmacı, AK Parti hükümetlerinin ve belediyelerinin gerçekleştirdiği hizmetlerle ilgili 20 soruyu cevapladı. Final yarışması sonunda ilk 10 sırayı alan yarışmacılar, ödüllerini Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Aziz Babuşcu, İstanbul Milletvekilleri ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın ellerinden aldılar. Yarışmanın birinciliğini, Bahçelievler teşkilatından Gamze Küpeli kazandı.