Ak Parti Türkiye’nin Maküs Talihini Değiştiren Partidir

Aziz Babuşcu, AK Parti’nin 12. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Aziz Babuşcu mesajında şunları söyledi:

“14 Ağustos 2001 tarihinde Türk siyaset sahnesine adım atan AK Parti, geçen 11 yıl içinde Genel Başkanımız ve kurucumuz Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin makûs talihini değiştirecek çok önemli hizmetlere imza atmıştır. Kurulur kurulmaz girdiği ilk seçimde tek başına iktidara gelen partimiz, daha sonraki seçimlerde oylarını sürekli artırarak siyasi hayatımızda ender görülecek bir siyasi başarıyı gerçekleştirmiştir.

AK Partiyle birlikte siyasetimize yeni bir üslup ve anlayış gelmiş, kayıkçı kavgasını andıran, çözüm üretmeyen, kısır çekişme ve polemiğe dayalı bildik siyasetlere asla prim verilmemiştir.

AK Partiyle beraber demokratikleşme ve insan hakları alanında birçok reformlar gerçekleştirilmiş, vesayetçi ve statükocu anlayışlarla amansız bir mücadeleye girilip sivil demokrasi siyasi tarihimizde hiç olmadığı kadar sağlam dengelere oturtulmuştur.

AK Parti’yle birlikte yıllardır bir türlü gelişme sağlanamayan AB ile ilişkilerde müzakerelerin başlatılması sağlanmış, Türkiye, dış ilişkilerde dünyanın saygı duyduğu, küresel denklemlerin ve uluslararası sorunların çözümüne dâhil ettiği, aktif ve etkili bir ülke olmuştur.

11 yıllık iktidarımız dönemi içinde, ekonomide de çok büyük başarılara imza atılmıştır. Bu konuda nereye geldiğimizi anlamak için, sadece fert başına milli gelir ve Merkez Bankası rezervleri açısından 11 yıl öncesiyle bugünkü durumu karşılaştırmak bile yeterlidir.

AK Parti iktidarı denince, kadın hakları alanında yapılan büyük reformları ve gerçekleştirilen devrim niteliğindeki yasal düzenlemeleri ayrıca ele almak gerekir. Bu konuda, bizim bir şey söylememiz yerine, başta AB platformları olmak üzere uluslararası kuruluşların raporlarına bakmak bile, nereden nereye geldiğimizi göstermek bakımından son derece aydınlatıcıdır.

Kuşkusuz siyaseti “halka hizmet yolunda bitmeyen bir yarış” olarak telakki eden anlayışımız doğrultusunda daha yapacak çok işimiz ve gidecek çok yolumuz var ve bütün AK Partili kardeşlerimiz, büyük hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmak gerektiğinin bilincindedir.

Bu güzel gün vesilesiyle bütün AK Partili kardeşlerimizin 14 Ağustos Kuruluş Günü’nü kutluyor, hepsini dostluk ve muhabbetle selamlıyorum.”