Aziz Babuşcu, Atatürk’ün ölümünün 75. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Aziz Babuşcu,  Atatürk’ün ölümünün 75. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Aziz Babuşcu'nun mesajı şöyle:

Milli Mücadelemizin sembol kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, zor şartlar altındaki milletimize öncülük ettiği Kurtuluş Savaşı ve akabinde milletimizin bütün temsilcileriyle birlikte kurduğu Cumhuriyetle, hiç kuşkusuz yurttaşlarımızın kalbinde özel bir yere sahiptir.

Gazi Mustafa Kemal, verdiği bağımsızlık mücadelesiyle sadece milletimiz değil, mazlum milletler için de yol gösterici olmuş, insanlığın ortak değerlerine, uygarlığın şekillenmesine büyük katkıda bulunmuş, tarihe ve insanlığa mal olmuş bir liderdir.

Uluslararası ilişkilerdeki ileri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi ve evrensel değerlere verdiği önem, Atatürk'ü dünyanın da saygı duyduğu itibarlı liderlerden biri yapmıştır.

Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kurup milletimize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, bugün de hepimizin titizlikle koruduğu ve yaslandığı eşsiz bir eserdir.

Cumhuriyetimizi koruyup geliştirmek ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, her zaman benimsediğimiz ve canla başla çalışmamızın itici gücü olan şaşmaz hedeflerimizin başında gelmektedir.

Kökü mazide olan ati bilinciyle, her türlü farklılığımızı zenginlik bilerek, geçmişten gelen ve bizi kardeş yapan ortak duygu ve değerlerimizden aldığımız ilhamla birlik ve beraberliğimizi en üst düzeye çıkararak, en önemli ortak paydalarımızdan olan Cumhuriyetimizi 100. yılda çok daha büyük hedeflerle buluşturmaya kararlıyız.

Bu uğurda gecemizi gündüzümüze katarak çalışmayı da onurlu bir görev biliyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 75. yılında saygı ve minnetle anıyor, yurtta sulh cihanda sulh anlayışıyla, Cumhuriyetimizi sürekli ileriye taşıyarak yaşatma idealimizi bir kere daha yüreklerimizde hissediyoruz.