Aziz Babuşcu Habercilerle Bir Araya Geldi

Aziz Babuşcu ulusal gazetelerimizin ve haber ajanslarımızın istihbarat şefleri ve haber müdürleri ile Beşiktaş Four Seasons Hotel’deki yemekte bir araya geldi.

Babuşcu,12 Eylül’de yapılan referandumdan bugüne kadar geçen süreçte Türkiye’nin siyasi gündemini değerlendiren bir konuşma yaptı.

Babuşcu, referandumdan çıkan sonuçtan hareketle AK Parti’ye mesafeli duran seçmenleri tanımak ve anlamak için bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, “Bu seçmen profillerini ve kendi seçmen tabanımızı tartıştık. Akademisyenlerden, sosyologlardan da yardım aldık. Bu çalışmalar sonucunda bizim için değerli bilgiler ve sonuçlar elde ettik. AK Partiye mesafeli duran seçmenlerin sebepleri farklı. Ön yargılı olan bir kitle var ve bu önyargı bazı kesimlerde bir korku psikolojisine dönüşmüş, dönüştürülmüş durumda. Çünkü bu mevhum ve muhayyel senaryolar,  belli bir kesim tarafından üretilerek AK Parti’ye karşı cephane olarak kullanılıyor.”dedi.

Bu Toplumda Demokrasi Kültürü Adına Yenilenmesi Gereken Bilinçaltı Hafızalarımız, Korkularımız Var

“Liberal yaşam tarzına sahip bazı insanlarda yaşam tarzına müdahale endişesi var.” diyen Aziz Babuşcu, bu insanlara mesajlarını ulaştırmalarının bazı zorluklar içerdiğini söyledi. Bu seçmene ulaşamamanın en temel sebebinin iletişim olduğunu vurgulayan Babuşcu, “Halbuki ekonomik büyüme, özgürlükler, temel haklar konusunda AK Parti’nin korku vesilesi olacak bir uygulaması yok. Tam aksine kötü bir ekonomiyi dünyada 16.sıraya taşıdık. Vardığımız sonuç şu; temel sorun diyalog ve iletişimdir. Bu diyalogun niteliğidir. Yaptığımız bu çalışma, asla mesafeli duran seçmenin oyunu almaya dönük bir çalışma değildir. İletişim kurmayı,  anlamayı, diyalog kanalları oluşturmayı amaçlıyoruz ve bu süreci sadece seçim dönemlerinde değil, sürekli ortaya koymak istiyoruz. Biz buna diyalojik demokrasi dedik. Bu kavramı demokrasinin demokratikleştirilmesi olarak anlıyoruz. Bu toplumda demokrasi kültürü adına yenilenmesi gereken bilinçaltı hafızalarımız, korkularımız var. Bu korkular somut bir gerekçeye dayanmıyor. Dahası çok farklı manipülasyonlarla oluşmuş. 2011 seçimlerine giderken toplumsal uzlaşma adına sunabileceğimiz en anlamlı katkı budur. Bu özgürlüğü, düşüncelerimize vurulan prangalardan kurtularak konuşabilmeyi, diyalog kurabilmeyi, ikna etmeye çalışmadan anlamaya çalışmayı öncelemeliyiz.”şeklinde konuştu.

Son günlerde çok konuşulan içki tartışmalarına da değinen Babuşcu, “İçki yasaklarından korkan insanlar, “İşte gizli ajandaları ortaya çıktı” diye düşünüyorlar. Oysa ortaya çıkan; gelişmiş ülkelerde var olan bir takım düzenlemelerin uygulanmasıdır. Konuşmamın başında da söylediğim gibi etkin bir manipülasyon var. Bizim eksikliğimiz bunu aşamamak.” ifadelerini kullandı.

Millete Hesap Vermek, Onun Karşısında Meşruiyet Aramak Bizim En Temel İlkemizdir

Babuşcu, ülkeyi yukardan aşağı dizayn eden, kendini milletten üstün gören, ayrıcalıklı, seçkinci, imtiyazlı bir kesim olduğunu ve bu kesimin de sosyal mühendislik projeleriyle AK Partiyi etkisiz hale getirmek istediklerinin altını çizdi.Babuşcu, ‘’Bugün12 Haziran’da AK Parti alaşağı edilmezse bütün ayrıcalıklarımız gider.”  düşüncesiyle ve bir savaş mantığıyla hareket ediyorlar. 2011 seçimleri daha ileri diyenlerle daha geri diyenlerin seçimi olacak. Bu seçimler, bir siyasi partinin başarısı üzerinden değerlendirilemeyecek kadar önemlidir. Çünkü sadece AK Parti’nin başarısına odaklanmaktan bahsetmiyoruz. Hepimizi, çocuklarımızın geleceğini etkileyecek bir seçimden bahsediyoruz. Bizim gücümüz hep milletle bütünleşmeyi sağlamak olmuştur. Millete hesap vermek, onun karşısında meşruiyet aramak bizim en temel ilkemizdir. Onun için yine milletimize gideceğiz ve yaptığımız çalışmaları milletimize anlatacağız.”dedi.