Aziz Babuşcu Rumeli Ve Balkan Türkleriyle Biraraya Geldi

Aziz Babuşcu, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı ile Trakya-Rumeli ve Balkanlar Gönül Birliği Derneği’nin ortak organizasyonuyla Sefaköy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Trakya ve Balkanlar Buluşması”nda Balkan Türkleriyle bir araya geldi.

 

Küçükçekmece İlçe Başkanı Temel Karadeniz’in ev sahipliğini yaptığı programa,Aziz Babuşcu’nun yanısıra, İl Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karaca, Trakya Rumeli ve Balkanlar Gönül Birliği Dernek Başkanı Hüseyin Kıran, İlçe Meclis Üyeleri, çeşitli STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

 

Programın başında Balkanlardan Türkiye’ye yapılan göçler hakkında bilgi veren bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Küçükçekmece İlçe Başkanı Temel Karadeniz, kendilerini bu akşam Balkan göçmenleriyle buluşturdukları için Trakya-Rumeli ve Balkanlar Gönül Birliği Derneği’ne teşekkür ederek, “Balkan göçmenleri kardeşlerimiz bizim için her zaman önemli oldu. Rumeli’den göçen kardeşlerimize samimi bir sevgi ile bağlıyız.”dedi.

 

Programda bir konuşma yapan Aziz  Babuşcu, böyle bir geceyi birlikte yaşamaktan dolayı son derece memnun olduğunu belirterek, “Bizler büyük bir imparatorluğun mirasçılarıyız. Osmanlı; Medresesi, çeşmesi, köprüsü ve diğer eserleriyle Balkanlar’da Anadolu’dan daha derin izler bırakmıştır.”dedi. 

 

Sayın Başbakanımız Küçükçekmece’de Nasıl Karşılanıyorsa, Kosova’da Da Aynı Coşkuyla Karşılanıyor

Babuşcu, AK Parti iktidara gelene kadar Balkanlardan göç ederek Türkiye’ye yerleşen vatandaşların arasında çeşitli nedenlerle yaşanan kopukluğa tanıklık ettiklerini, ancak bu kopukluğun Başbakanın gayretleriyle sona erdiğini ifade etti.

Türkiye’nin artık AK Parti iktidarıyla Ortadoğu ve Balkanlar’da öncü ve sorun çözücü olarak var olduğunu belirten Babuşcu, “ Türkiye’nin dış politikası, Ak Parti iktidarına kadar “3 tarafı denizlerle, 4 tarafı düşmanlarla çevrili” anlayışıyla şekillendi. Sınırlarımız itibariyle bütün komşularımız bizim için tehlike olarak görülüyordu. Bugün ise Sayın Başbakanımız Küçükçekmece’de nasıl karşılanıyorsa, Kosova’da da aynı coşkuyla karşılanıyor. Lübnan’da, Beyrut’ta da durum aynı…”dedi.

 

Türkiye Artık Balkanlar’da Ve Tüm Sorun Bölgelerinde Sorun Çözücü Olarak Vardır

Balkanlar’da herhangi bir konuda Türkiye’nin razı olmayacağı bir çözümün veya gelişmenin hayat bulmayacağını artık herkesin bildiğini vurgulayan Aziz Babuşcu,  “Bu Türkiye’nin dış politika anlamında Balkanlar, Ortadoğu ve Afrika’da hangi konuma geldiğini gösteriyor. Türkiye artık Balkanlar’da ve tüm sorun bölgelerinde sorun çözücü olarak vardır. Müdahil olarak vardır. Türkiye, geçmişte Avrupa’nın ve Amerika’nın ne dediğine bakarak pozisyon alırken, şimdi ne mutlu ki büyük bir imparatorluğun genç mirasçısı olarak, Amerika’nın ve Avrupa’nın pozisyonunu kendisine göre aldığı bir ülke oldu. Yoksa Mısır’da, Tunus’ta, Yemen’de, Bahreyn’de, Libya’da olaylar başladığında Obama günde 2 kere Başbakan'ımızı arama ihtiyacı duymazdı. Bugün biliniyor ki, oralarda yeni bir şekillendirme varsa, bir dizayn söz konusuysa Türkiye’nin buna razı olması gerekir. Bu, Türkiye’nin yeniden dizayn ettiği dış politikadaki itibarıdır. Tabii aynı zamanda geçmişte Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırları içinde yaşamış ülkelerle ve o ülkelerin halklarıyla kurduğu güçlü ilişkinin de bir sonucudur.  Güçlü, sözü dinlenen, edilgen değil etkin bir Türkiye, o coğrafyalardaki kardeşlerimizin itibarı için de çok önemlidir. Bizler milletimizin refahı ve itibarı için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz milletimizle sağlam bir gönül bağına sahibiz. Biz siyaseti, milletle ve millet için yapıyoruz. Biz milletimizin dudaklarından dökülen hayır duasının sıcaklığı ile tatmin olduk. Biz milletimize çalım atmadık. Samimiyetimize gölge düşürmedik. Samimiyeti, şahsında somutlaştırmış bir Başbakan'la birlikte, milletimizle gönül gönüle çalışmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.