Aziz Babuşcu’dan 7 Haziran Seçimlerine Çanakkale Benzetmesi

AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu seçim çalışmaları çerçevesinde Zeytinburnu’nda bulunan vakıf, dernek ve spor kulübü temsilcileriyle bir araya geldi.

Zeytinburnu’nda Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya, 2. Bölge Milletvekili Adayları Aziz Babuşcu ve İsmail Ergüneş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, çok sayıda dernek, vakıf ve spor kulübü yöneticisi katıldı.

Senaryo Demirtaş Üzerine Oynanıyor

Babuşcu, yaptığı konuşmada çözüm sürecinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştirdi. AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, çözüm süreci diye bir meselenin olduğunu söyleyerek: “Bu çözüm süreci çok farklı noktalardan provoke ediliyor. Başta kendi içlerinde olmak üzere, Almanya, İngiltere ve Fransa bu sürecin çözüme kavuşması için bizim gibi düşünmüyorlar. Çözüme kavuşmasın diye her türlü figürü kullanıyorlar. Ama biz bu süreci nihai anlamda sonuçlandırmak üzere güçlü bir iradeyle ortaya çıktık. Şu anda senaryo Demirtaş üzerine oynanıyor. HDP’nin barajı aşması koalisyon dönemlerinde dönmek için bir fırsat olarak görülüyor. Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendilerinin bir Türkiye partisi olduğu mesajını vermeye çalıştı. Barış, kardeşlik ve Türkiye demeye başladı. Ama Başbakanımızın dediği gibi bu tamamen bukalemun siyaseti. Demirtaş, İstanbul’da barışın, bölgede savaşın sözcüsü. 6-7 Ekim olaylarını unutmadık biz. İnsanları sokağa çağıran, provoke eden, 50’den fazla insanın öldürülmesine, katledilmesine neden olan demecin sahibi Demirtaş’tır.“ ifadelerini kullandı.

Güç Merkezleri Yeni Bir Çanakkale Geçişini Zorlamaktadır

Aziz Babuşcu, toplantı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise Türkiye’nin kaderinin AK Parti’nin kaderiyle örtüştüğünü söyledi.  Babuşcu, konuşmasında şunları kaydetti: “AK Parti karşıtlığında bir araya gelen cephenin, ki bu cephenin yerli ayağı var, uluslararası güç merkezi ayağı var… Yerli ayağı Türkiye’de halkın desteğiyle iktidara gelememenin psikolojisi içinde farklı güç merkezlerine dayanarak iktidara gelmek istiyor. Ya da eski Türkiye’ye dönük koalisyon peşinde. Uluslararası güç merkezleri de dünün Çanakkale’sine gelip dayananlar. Bugün aynı şekilde Türkiye’nin kaderinin AK Parti’yle özdeşleşmesi karşısında harekete geçtiler. Çanakkale Savaşı döneminde Boğaz’a gelen bütün güçler bugün AK Parti’yi bertaraf etmek ve dolayısıyla Türkiye’yi yeniden ‘hasta adam’ konuma getirmek için uğraşıyor. Tam da bu seçimde AK Parti’yi yok etmek için uluslararası güç merkezleri bana göre yeni bir Çanakkale geçişini zorlamaktadır. 7 Haziran bizim için budur; bir istiklal ve istikbal meselesidir. Bu milli meseledir. Bu milli mesele; bugüne kadar değişimin, dönüşümün, bu sessiz devrimin mimarı olan AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderi olmasıdır. 7 Haziran’da da bu seçimi yeni bir zaferle taçlandırırsak, bu aynı zamanda yarınların Türkiye’sinin zaferi olacaktır. Türkiye’yi, Çanakkale’yi yeniden geçmek isteyen o güç merkezleri bir daha geçilmeyecek tarzda büyük bir Türkiye modeliyle karşı karşıya kalacak. O zaman biz, 2023, 2053, 2071 torunlarımıza ufuk olarak tarzda Yeniden Büyük Türkiye hayalimizi gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

Seçim çalışmalarında yorulmadığını da söyleyen Aziz Babuşcu: “Konuştukça, anlattıkça ve insanların tatmin olduğunu gördükçe yenileniyor ve tazeleniyoruz. Bir yorgunluk hissetmiyoruz.” dedi.