Aziz Babuşcu’dan Merkel’e AB Cevabı

AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, Almanya Başbakanı Merkel’in, “Türkiye’nin AB üyeliğine karşıyım” açıklamasını değerlendirdi. Babuşcu, “Türkiye’nin dünyada belirleyici aktör olma konumuna gelmesinden en çok rahatsız olan ülkelerden biri Almanya. Merkel’in böyle bir şey söylemesi sürpriz değil” dedi

AK Parti MKYK üyesi ve 2. Bölge Milletvekili adayı Aziz Babuşçu, Esenyurt’ta bir fabrikayı ziyaret etti. Burada iş adamları ve işçilerle bir araya gelen Babuşcu, bir gencin selfie çektirme teklifini geri çevirmedi.

En Ağır Bedelini Ödeyenler Sanayicimiz, KOBİ’ler ve Esnafımız

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Aziz Babuşcu, 7 Haziran seçimleri sonrası en doğru değerlendirmeyi sanayici ve iş adamlarının yaptığını söyleyerek, “Çünkü üç buçuk aylık dönemde yaşanan istikrarsızlık döneminin en ağır bedelini ödeyenler sanayicimiz, iş adamımız, KOBİ’ler ve esnafımız. Bu anlamda en doğru tespiti yaptıklarını düşünüyorum. 1 Kasım’da istikrar ve yeniden büyük Türkiye trendini yakalayabilmek için, işadamlarımızın bu sürece sıkı sıkıya sahip çıkacaklarını düşünüyorum. Zaten öteden beri sanayicimizle, işadamlarımızla, uyguladığımız ekonomi politikalarından kaynaklanan doğru bir işbirliğimiz vardı. O işbirliğimizin 1 Kasım’dan sonra da devam edeceğini düşünüyorum.” dedi.

Merkel’in Tavrı Sürpriz Değil

Almanya Başbakanı Merkel’in “Türkiye’nin AB üyeliğine karşıyım” açıklamasını da değerlendiren Babuşcu, “Almanya’nın öteden beri tavrı oydu. Farklı formülasyonlar içerisinde Türkiye’yi hapsederek, bir ara noktada bekletmek gibi bir tutumları vardı. Merkel, böyle bir şey söylemişse sürpriz değil. Son dönemde Türkiye’nin dünyada belirleyici aktör ülke konuma gelmesinden en ciddi rahatsız olan ülkelerden biri Almanya’dır. Üçüncü havaalanı projemizin Frankfurt’a alternatifliğinin ve çok önemli destinasyon haline geleceğini düşündüğünüzde, Gezide de karşı çıkılan projelerimizden bir tanesi olmasını da düşünürseniz, Almanya’nın tavrı net anlaşılabilir.” şeklinde konuştu.

Millet Görüyor

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı da eleştiren AK Parti Milletvekili Aziz Babuşcu, “Kampanya döneminde barışın sözcüsü, seçimden sonra savaşın dilini kullanan bir Demirtaş figürü söz konusu. Bütün bunları millet de görüyor. Demirtaş’a ve HDP’ye destek veren, aslında aynı kareye girmeyi düşünmediği halde destek veren, bizim seçkin, elitist sermaye çevreleri, entellektüeller ve medya ayağının, Demirtaş’a ve HDP’ye nasıl destek verdiklerini, bu fotoğraf üzerinden geri dönüp okumaları lazım. O desteği şimdi de sürdüreceklerse, bu savaş dili ve barış dili arasındaki ikilem üzerinde kendi fotoğraflarını da görmeleri lazım.“ ifadelerini kullandı.