Aziz Babuşcu’nun Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Aziz Babuşcu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Babuşcu’nun mesajı şöyle:

 

Toplumsal yaşamın her kademesinde her zaman önemli roller üstlenmiş kadınlarımız, üstün bir fedakârlık ve feragat duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin her açıdan kalkınmasında her zaman büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Bu bağlamda dilimize yerleşmiş “Kadın eli değmek” tabiri, her zaman bir estetiğin, bir gelişimin, bir tertip ve düzenin, bir olgunlaşma ve bereketin adı olmuştur.

 

Bir toplum kadını ve erkeğiyle bir bütündür. Kadınların, özgürlük, adalet ve eşitliğin diriltici soluğunu yeterince teneffüs edemediği, kadınların yeterince huzur ve mutluluk duyamadığı bir ülkede, esasen erkeklerin de özgür, huzurlu ve mutlu olması mümkün değildir.

 

Hatta bir adım daha ileri gederek şunu söyleyebiliriz ki, bir toplumda yüklendikleri görevler itibarıyla kadınların yeri, erkeklerinkinden daha önemli ve daha değerlidir. Çünkü annelik tarafıyla birlikte düşündüğümüzde, kadınlar, aynı zamanda erkeklerin de büyütüldüğü ve kişiliğini elde ettiği bir kucak, bir ocaktır. Bu yönüyle de kadınların huzuru, mutluluğu ve donanımı, doğrudan toplumun toplam kalitesini belirleyen en önemli etkendir.

 

Günümüzde kadınlar, olaylara bakış açısındaki duyarlılık ve farklı yaşam tecrübeleri ile hayatın hemen her alanında büyük başarılara imza atmaktadırlar. Şuna içtenlikle inanıyoruz ki; toplumsal yaşamın her alanında kadına verilecek yer ve değerle, ülkemizin muasır medeniyet seviyesini aşması daha çabuk sağlanacaktır. Kadının konumu en büyük medeniyet göstergesidir.

 

9 yıllık AK Parti iktidarı döneminde kadının toplumsal statüsünün iyileştirilmesi adına yapılanlar, yabancı gözlemciler tarafından bile büyük reformlar olarak görülüp birçok araştırma ve rapora konu edilmiştir.

 

Kadınlarımızın hayatın her alanında eşit, özgür ve adil bir şekilde yerlerini almaları, kadınların başta fiziksel ve ruhsal şiddet olmak üzere toplumsal yaşamda maruz bırakıldığı her çeşit olumsuzluğu izale etmek adına çok büyük adımlar atmış olsak da,daha gidilecek epey yol, alınacak hayli mesafe olduğunun bilincindeyiz.

 

Kadınların siyasal yaşamımızın her aşamasında daha çok roller üstlenmesi de, her zaman siyasetteki önceliklerimiz arasında yer almıştır ve alacaktır.

 

Kadınlarımızın gerek siyasi, gerek ekonomik, gerekse gündelik hayatta yaşadığı sorunları ortadan kaldırabilmek için en büyük ışık ve desteğimizin,yine kadınlar olduğunu da büyük bir memnuniyetle belirtmek durumundayım.

 

Kadınıyla erkeğiyle el ele, gönül gönüle, daha güzel yarınlara ulaşmak için çabalarımızı sürdüreceğimizi belirterek, ülkemiz ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, bütün kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlik diliyorum.”