Bayram Kardeş Olmanın En Güzel Sembolüdür

Aziz Babuşcu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Babuşcu’nun mesajı şöyle:

“Allaha şükürler olsun, bir Kurban Bayramına daha erişmiş bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi bayramlar, kırgınlıklarımızı unutup dargınlıklarımızı bir kenara bıraktığımız, milletçe en çok kenetlendiğimiz, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı en çok pekiştirdiğimiz günlerdir.

Bayramlar, bizi biz yapan, bizi ortak idealler çevresinde buluşturup kaynaştıran en önemli ortak paydalarımız, milletçe bizi birbirine en çok bağlayan buluşma günlerimizdir. Bayramlar kardeşliğimizin ve beraberliğimizin en güzel göstergesi, en sağlam teminatı, en güzel aynasıdır.

Her insanı bir tuğlaya benzetirsek, bayramlar o tuğlaları sarsılmaz bir kaleye dönüştüren çimento hükmündedir. Bu mübarek günler, birtakım ihtilaflarımızı bir kenara bırakıp sevgiyi, umudu, bir diğerinin derdiyle hemhal olmayı zirveye çıkarıp beynimizi ve gönlümüzü ortak değerler üzerinde yoğunlaştırmanın ve bunun sonucunda da, kendimizi yenilemenin, üstün bir ruh, ahlak, erdem ve anlayışla donatmanın günleridir.

Şimdi yoksulları, dertlileri, hastaları, yetimleri, kimsesizleri görüp gözetme, acıları paylaşma, gönülleri birbiriyle hemhal etme, yürekleri birbirine katma zamanıdır. Bugünler, başta şehit anneleri olmak üzere, tüm çilekeş annelerimizi ziyaret edip maddi ve manevi ızdıraplarına elden geldiğince çare olmaya çalışmanın günleridir. Ve elbette bugünler, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın gözlerindeki sevinç ve aydınlığı hem arttırmanın hem tanıklığıyla mutlu olmanın günleridir.

Özellikle Kurban Bayramının, bayramlarımız içinde kendine mahsus bir yeri ve anlamı vardır. Kavram olarak yakınlık ve yakınlaşmayı ifade eden Kurban, aynı zamanda yüce idealler için en sevilen şeylerden vazgeçebilme terbiyesini ve inanılan değerler uğrunda tam bir adanmışlığı sembolize eder. Bu yönüyle de bu aziz milletin hem sesi, hem hizmetkarı olmayı şiar edinmiş bizler için son derece şuurlandırıcı ve eğitici bir içeriğe sahiptir.

Zaman zaman sıkıntılı dönemlerden geçsek de, şu açık bir gerçektir ki; Bizi biz yapan, bizi millet yapan medeniyet değerlerimize sımsıkı sarıldığımız sürece, sorunlarımızı daha kolay çözüp yarınlarımızı daha anlamlı şekilde inşa edeceğiz. Dolayısıyla gündelik telaşlarımızdan arındırıp bizi maddi ve manevi güzelliklerle adeta yeniden inşa eden bugünleri, hem kendimiz hem milletimiz, hem de ülkemiz için yeni bir muhasebenin, dirilişin ve kenetlenmenin fırsatı haline getirmeliyiz.

Ayrıca başta Filistin, Suriye ve Mısır olmak üzere yeryüzünün değişik coğrafyalarında zulüm ve baskılara maruz kalan kardeşlerimizi dualarımızdan eksik etmeyelim. Unutmayalım ki, kendimizi bayramların ışığıyla ne kadar aydınlatırsak, etrafımızı da kendimizle o kadar aydınlatabiliriz.

Bu vesile ile bütün yurttaşlarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerle tebrik ediyor, bayramın İstanbul’umuza, Türkiye’mize, İslam alemine ve insanlığa huzur, kardeşlik, adalet, barış ve mutluluk getirmesini yüce Allahtan niyaz ediyorum.”