Bayramlaşmada Büyük Coşku

İl Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma töreni Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen ve AK Parti İstanbul ailesini bir araya getiren bayramlaşma törenine, Aziz Babuşcu, Genel Başkan Yardımcıları, Bakanlar, İstanbul Milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, İl Gençlik ve Kadın Kollarıyla birlikte, her kademeden teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Kurban Bayramı, Bir Dava Uğruna Adanmışlığı İfade Eder

Törende bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, konuşmasına bütün İslam aleminin ve vatandaşlarımızın bayramını tebrik ederek başladı. Başbakan ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na, İstanbul teşkilatı adına minnet ve şükranlarımızı sunan Aziz Babuşcu, “Bayramlarımız, birliğin kardeşliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın doruğa çıktığı müstesna günlerdir. Özellikle de Kurban Bayramı, bizim için her şeyden önce bir dava uğruna adanmışlığı ifade eder. Bu nedenle bizim Kurban Bayramlarından öğrendiğimiz 2 şiar vardır: İsmail’inden vazgeçmeye hazır ol ki İbrahim, paylaşmayı da bil ki kardeş olasın.” dedi.

Tarihi Bir Dönemi Yaşıyoruz

Aziz Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, Cumhurbaşkanlığında Erdoğan-Başbakanlıkta Davutoğlu’yla çok büyük bir şahlanış fırsatını yakaladı. Bu şahlanış fırsatı elbette hepimize çok önemli bir sorumluluk yüklüyor. Önümüzde kongreler süreci var. Evet, heyecanlıyız, inançlıyız, coşkuluyuz. Çünkü bu kongrelerde belirlenecek kadrolar, Türkiye’yi 2015 Genel Seçimine götürecek. 2015 Genel Seçimi ise 2023 hedeflerine koşan Türkiye’nin kaderini belirleyecek. 2015 seçimlerini çok güçlü bir çoğunlukla kazanmak zorundayız. Zira bu seçimde işbaşına gelecek kadroların en önemli önceliği, Türkiye’nin çok uzun yıllardır özlemini çektiği sivil bir anayasa hayalini, artık gerçekleştirmek olacak.”

Durmak Yok, Yola Devam

“İstanbul teşkilatı olarak çok şeyler başardık.” diyen Aziz Babuşcu, konuşmasına şöyle devam etti: “Çok ilke imza attık. İnşallah bu kongreler ve seçim sürecinden de alnımızın akıyla çıkacağız. Biz bağrından Recep Tayyip Erdoğan’ı çıkarmış bir teşkilatız. Biz Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun “Anlayabilene İstanbul büyük bir hocadır. İstanbul’da yaşayanlar İstanbul’un talebesi olmalıdır” sözlerinde anlamını bulan bir idrakin sahibiyiz. Bu inanç bizde var. Bu heyecan bizde var. Hakkı hak bilip o yolda yürüme basireti bizde var. Siyaseti günü birlik çıkarların üstünde tutup hayırda yarış sayan bir dava şuuru bizde var. Allah’ın izniyle başaracağız! Yeni Başbakanımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’yla beraber, bir kere daha ve yürekten... “Durmak yok, yola devam” diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın ardından kürsüye çıkan Başbakan Ahmet Davutoğlu, törende bir konuşma yaparak AK Parti İstanbul teşkilatına seslendi.

Bayram Havası İçerisinde Cumhurbaşkanlığı Devir Teslimi

AK Parti ailesinin son 45 gün içerisinde çok büyük bir sınav verdiğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu sınavı büyük bir muhabbet içinde verdik. Bu aile içinden çıkan iki cumhurbaşkanı birbirlerine görevi tam bir ahlaki olgunluk içinde tevdi ettiler. Tarihimizde ilk defa böylesine coşkulu, tam bir bayram havası içerisinde cumhurbaşkanlığı devir teslimi oldu. Biz bayramı o gün yaptık. Bugünkü bayram, o günkü bayramın devamıdır. Ne oyunlar oynanmaya çalışıldı bu ülkenin kaderi üzerinde, AK Parti ailesinin geleceği üzerinde. Hiçbirine fırsat verilmediyse emin olun bizim İstanbul’un irfanından ders almamız sebebiyledir.” diye konuştu.

Millet Sevinirken Milletle Sevinmeyi Bilin

Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına tepki göstererek, “Biz yüreğimiz, gönlümüzle Suriye’de, Irak’ta mazlumlarla beraberken, bayramın birinci günü maalesef ana muhalefet partisi başkanı bir gazeteye demeç verdi ve alabildiğine siyasi polemik yaptı. Ben burada ona cevap vermeyeceğim. Ama şunu hatırlatacağım; bari bayramı bayram olarak idrak etmeyi bilin, bari millet sevinirken milletle sevinmeyi bilin. Herkes bayram namazında saf tutmuş, ‘sen hangi partidensin, sen hangi siyasi görüşe sahipsin’ demeden kucaklaşırken o gün dahi siyasi polemik yapmak ancak kendisine yakışır. Biz yapmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Bu Milletin Hakkını Vermeyen Herkes Özür Dileyecek

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın açıklamalarına karşılık dün söylediği sözleri hatırlatan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: “Bu aziz milletin yaptığı fedakarlıkları görmeyerek Türkiye’yi eleştirmek kimsenin hakkı da, haddi de değildir. Biz eğer Suriyeli kardeşlerimizin, Iraklı kardeşlerimizin yanında duruyorsak bu aziz bayramı inşallah onlar için de yaşanır kılmak içindir. Sayın Cumhurbaşkanımız da gerekli tepkiyi gösterdi ve özür dilendi. Bu milletin hakkını vermeyen herkes özür dileyecek ve hak teslim edilinceye kadar başımız dik, tarihte yürümeye devam edeceğiz.”

Genç Akademisyenlere Zam Müjdesi

Ahmet Davutoğlu, konuşmasında genç akademisyenlere de zam müjdesi verdi. Genç akademisyenlere yüzde 35 zam yapılacağı müjdesini veren Ahmet Davutoğlu, “Buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Çünkü kendi ilim adamlarına sahip çıkamayan bir ülke geleceğe de damga vuramaz, sahip çıkamaz. Bunun çalışmaları önceden başlamıştı. İnşallah bayrama müteakip yapacağımız yasal düzenlemeyle akademisyen kadrosunda çalışan araştırma görevlileriyle, Maliye’de, Hazine’de, Dışişleri’nde, diğer yerlerde göreve başlayanlar arasındaki fark tamamen kapatılacak ve yaklaşık yüzde 35’lik bir zamla genç akademisyenlerimiz de diğer bütün akranları gibi aynı haklara sahip olacaklar. Ayrıca ilmi çalışmayı teşvik etmek için akademik teşvik primiyle, buna ek olarak ayrıca yüzde 20’ye varan bir teşvik katkısı yapılacak. Bu ülkenin geleceğinin teminatı olan gençleri yetiştiren üniversitelerimizdeki öğretim üyelerimizin, akademisyenlerimizin huzur içinde çalışmaları ve gelecek kaygısı olmadan çalışmaları bizim için hayati derecede elzemdir. İnşallah bütün diğer kamu çalışanları da aynen akademisyenlerimiz gibi bu ülkenin geleceği için alın teri döken kardeşlerimizin çabalarıyla bu ülke yükselmeye devam edecek.” şeklinde konuştu.

Türkiye Dünyanın En Fazla İnsani Yardım Yapan Ülkesidir

Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “1,5 milyon Suriyeli yönlerini Türkiye’ye döndüler. Çünkü zulüm vardı, bayram yapacak şartlar yoktu. Eğer başı sıkışanlar Türkiye İstanbul’a dönüyorsa, ilim arayanlar Türkiye ve İstanbul’a geliyorsa, eğer bayramı bayram gibi yaşamak isteyenler Türkiye ve İstanbul’a geliyorsa bizim istikbalimiz parlaktır. Çünkü onların duaları, onların istikbale dönük bu beklentileri bizi daha fazla çalışmaya sevk edecektir. Türkiye önümüzdeki dönemin yükselen küresel gücüdür. İstanbul’da bu yükselen küresel gücün merkezi ve bir dünya başkentidir.”

Ahmet Davutoğlu, program sonunda salonu dolduran binlerce teşkilat mensubumuzla tek tek tokalaşarak bayramlaştı.