Biz O İnsanların Sesi Olarak Yola Çıktık

Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından, 5. Olağan Kongre sürecinin sağlıklı yürütülmesi için 6 bölgede düzenlenecek olan “Bilgilendirme ve Eğitim Toplantıları”nın ilkiİl Başkanlığında düzenlendi. Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, Teşkilat Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, İl Başkanları ve 190 İlçe Başkanı katıldı.

Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken’in kongre süreciyle ilgili yaptığı sunumun ardından toplantıda bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, “Partimiz aynı heyecanlar, aynı idealler için mücadele eden, bir kardeşler topluluğudur. Birlikte yol yürümek, siyaseten kazanılabilecek en büyük payedir. Samimiyetimizden ödün veremeyiz. Bizi farklı kılan milletin kendisi olduğumuz gerçeğidir. İktidar ve ülkemizin ekonomik büyümesine paralel artan imkanlar bizi mazlumların, mağdurların sesini duymaz hale getirmemelidir. Biz o insanların sesi olarak yola çıktık. Bundan sonra da öyle olmaya devam edeceğiz.”

Aziz Babuşcu sözlerine şöyle devam etti: “Hiç şüphesiz biz ilklerin teşkilatıyız. 3 Ağustos 2014 Pazar günü İstanbul teşkilatımız ve İstanbullular Maltepe’de bir kere daha tarih yazdı. İstanbul’un bağrından çıkardığı büyük lideri, ülkenin önünde yeni ufuklar açması için, yeni Türkiye’ye yeni boyutlar katması için bir uğurlamasıydı. Muhteşem oldu. Millet, adayına sahip çıktı. Millet adamına sahip çıktı. Cumhur, başkan olarak kimi istediğini yedi düvele ilan etti. İstanbul, Büyük Türkiye davasının lokomotif şehridir. Allaha sonsuz şükürler olsun ki, “İstanbul teşkilatı” her zaman “İstanbul” olmanın ne anlama geldiğinin ve nasıl bir sorumluluk yüklediğinin şuuru içinde çalıştı. Bu şuur, bundan sonra da çok daha büyük hedeflere yürüyen bir Türkiye için en önemli gücümüz olacaktır. Sayın Başbakanımıza duyduğumuz bağlılık ve 2023 hedefleriyle oluşturmaya çalıştığımız Yeni Türkiye’ye olan inancımızdır.” dedi.

 

Vesayet Sistemi Tarihe Karıştı

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Merkez Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti’nin 2015 seçimleri öncesi teşkilatını yenileyeceği bir kongre sürecine hazırlandığını anlatan Teşkilat Başkanı, bu kongrelerin aynı zamanda Türkiye’nin harcının karılacağı organizasyonlar olduğunu belirtti.

Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu sözlerine şöyle sürdürdü: “AK Parti’nin ikinci sıçraması olacak 2015 seçimlerine bu kongrelerle hazırlanacağız. Bize bu noktada büyük sorumluluk düşüyor. Hem yeni Türkiye hem de yeni anayasaya ulaşma konusundaki iddia ve iradenin ortaya konulacağı bu kongrelerde bir kurucu meclis hüviyetini sağlayabileceğiz. Bu kurucu kongrelerle inşallah yeni anayasa ve yeni Türkiye’nin bütün kodlarının da milletimizle mukavele edilmesi mümkün olacak. Onun için bu kongreler siyasi tarihimiz açısında da geleceğimiz açısında da çok önemlidir.”

Kongrelerin milli egemenlik ve demokrasimiz açısından önemine değinen Teşkilat BaşkanıSüleyman Soylu: “Türkiye’de vesayet sistemi ve darbe dönemlerinin artık tarihe karıştı, milli irade ve demokratik meşruiyetle ülkemiz büyük hedeflere yöneliyor. Bıkmadan, usanmadan, yılmadan hep birlikte bir hedefe doğru yürüyoruz. Bu hareket 13 yılda Türkiye’de büyük devrimleri ve dönüşümleri gerçekleştirdi. Türkiye’de vesayet hakimdi. Türkiye’de darbeler süreci hakimdi. Türkiye’de oligarşik sermaye ve oligarşik bürokrasi hakimdi. Şimdi bir kongre dönemine girdik. Ve Allah’a şükürler olsun ki bugün hakimiyet milletin kendi sesini kendi iradesini kendi anlayışını ortaya koyduğu siyasi partilerin iç işleyişi gibi görülen aslında burada Türkiye’nin yarınlarının kurgulandığı sürecin gerçeşleştirildiği anlayışı ortaya koyan kongrelere gidiyoruz. Bir taraftan vesayeti, darbeleri, oligarşik sermayeyi ve oligarşik bürokrasiyi halkın mağlup ettiği alanlar kongreler ve siyasi partilerdir. 13 Yıldır milletin kendisine verdiği sorumluluğu omuzlarında hisseden ve her attığı adımla birlikte Türkiye’yi ilerlemeye, özgürleşmeye ve yükselmeye taşıyan bir anlayışı gerçekleştiren AK Parti kadroları yine Türkiye’de siyasetin az önce saydığım unsurlara nasıl galip geldiğini bir kez daha ortaya koymuştur.” dedi.