Biz Sandığı Severiz

AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen İl Danışma Meclisi, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Genel Merkez Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri ile teşkilatın her kademesinden çok sayıda partilimiz katıldı.

Aziz Babuşcu, Divan Başkanlığını İl Teşkilat Başkanı Halis Dalkılıç’ın üstlendiği toplantıda yaptığı konuşmaya, AK Parti İstanbul teşkilatıyla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başladı.

Milletimiz Kadirşinastır

AK Parti’nin Türkiye için önemine değinen Aziz Babuşcu, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz herhangi bir siyasi parti değiliz. Siyaseti sadece belli mevki ve makamlara gelmenin aracı sayan bir anlayıştan da Allah’a sığınırız. AK Parti; bir davanın, bir derdin, bir sızının, bir idealin partisidir. Davayı basamak yaparak yükselmeye çalışanların değil, davası uğrunda en büyük acılara ve mahrumiyetlere canı gönülden “eyvallah” diyenlerin partisidir. Her şeyden önce doğru bir istikamet üzere olmanın adıdır. Bizim siyasetimiz, zalimin değil mazlumun, ezenlerin değil ezilenlerin yanında olmaktır. Bizim için siyaset kimi zaman yetim bir çocuğun yüzündeki keder, kimi zaman bir işçinin tezgahına akıttığı terlerdir. Bazen bir gariban hanesinde içilen bir sıcak çay, bazen Pınarhisar Cezaevi duvarlarına sinmiş bir sabırdır. Milletimiz kadirşinastır. Kendisi için çalışanı bilir. Kendisi için gözü yaşaranı bilir. Bu millet adam gibi adamı bilir. Bu yüzden de bütün oyun ve tuzaklar karşısında “Seninleyiz Recep Tayyip Erdoğan.” diye haykırır.”

Bu Zihniyeti Çok İyi Tanırız

Her fırsatta AK Parti’nin önünün kesilmeye, zayıflatılmaya, yolundan çevrilmeye çalışıldığını ifade eden Aziz Babuşcu, “Biz bu zihniyeti çok ezelden beridir çok iyi tanırız. Bu zihniyet kendisini, milletin ve milletin değerlerinin karşısında konumlandırmış bir zihniyettir. Bu haliyle de milletten meşru yollarla iktidar olma yetkisi alamayacağını çok iyi bildiğinden, demokrasiden asla hazzetmez. Her vesileyle sandığı itibarsızlaştırmaya, milli iradeyi ise anlamsızlaştırmaya çalışır. Siyasi terminolojide, bu zihnin karşılığı tek kelimeyle faşizmdir. Faşizm, farklılığa tahammül etmez. Faşizm, “bana benzemeyen; ya benim her türlü baskı ve zorlamama boyun eğsin ya da hiç olmasın” der. Bu yüzden her türlü vandallığa rahatlıkla tevessül eder. Yakıp yıkmayı, taşlamayı, gasp ve işgali, hakareti, sövmeyi kendinde bir hak olarak görür. Bu zihniyet sadece ülkemizde değil, bölgemizdeki gelişmelere de aynı gözlükle bakar. Bu yüzden de, örneğin Suriye’de özgürlük isteyen halkı değil halka zulüm yağdıran Esed’i tutar. Mısır’da meydanlarda özgürlük isteyen sivil halkı değil, darbeci Sisi’yi kendisine yakın bulur.” dedi.

Biz Sandığı Severiz

Milleti ve milletin iradesini hazmedemeyenlerin, 2014 seçimlerini kendileri için bir fırsata dönüştürmek istediklerini belirten Aziz Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz AK Parti’yiz. Biz sandığı severiz. Seçimler bizim için düğün bayramdır. Dahası; 2014 seçimlerinin sadece ülkemiz için değil, bütün mazlum coğrafyalar için ifade ettiği derin anlamın şuurundayız. Bu nedenle, bu süreçte teşkilat olarak birlik, beraberlik ve koordinasyon içinde çalışmayı katmerlendirerek sürdüreceğiz. Enerjimizi en maksimum düzeye çıkaracağız. Dönem; akıtacağımız her damla terin, ülkemizin, çocuklarımızın ve mazlum coğrafyaların aydınlık geleceği için yakılmış bir meşale olduğunu asla unutmama dönemidir. Hedef tahtasına koymak istedikleri genel başkanımızın yanında sıradağlar gibi kenetlenme dönemidir. Hep birlikte kardeşçe, el ele, gönül gönüle, çok daha büyük hedeflere inanç, azim ve kararlılıkla yürüme dönemidir. Biz İstanbul teşkilatı olarak bunları başaracak güçteyiz. İnşallah 2014’te de onların hayallerinin bittiği yerde, bizim gerçeğimiz başlayacaktır.”

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, "Ülkemize dönük, partimize dönük büyük hesaplar var. O hesapları da Allah’ın izniyle bozacağız. Bu teşkilat bunu başaracaktır, sizlere güveniyoruz. Bakın diğer partilerde kızılca kıyamet kopuyor ama AK Parti’de böyle bir şey yok Allah’a şükürler olsun. Bu AK Parti kalitesidir. Önümüzdeki süreçte en önemli yöneteceğimiz konu aday belirleme sürecidir. İstanbul genelinde de Türkiye genelinde de iyiyiz, daha iyi olmak için teşkilatlarımız üzerine düşen çalışmaları özveriyle yapmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

İl Ana Kademe, İl Kadın Kolları ve İl Gençlik Kollarının faaliyet sunumlarının ardından müzakere bölümünde bir konuşma yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye’nin adalet sistemi, Adalet Bakanlığı’nın çalışmaları, adalet sisteminde yapılması planlanan değişikler ve gündemdeki gelişmelerle ilgili bir sunum yaptı. Adalet Bakanı Ergin, “1950 seçimleriyle ilk defa iradesini milletten alan bir iktidar iş başına geldi. 1960 darbesiyle sona eren bu dönem darbelerin hem anası hem babası olarak nitelendirildi. Bu olaydan sonra Türkiye’nin siyasi hayatı, ‘darbeler arası demokrasi’ diyebileceğimiz bir şekilde devam etti. Sandıktan hangi parti çıkarsa çıksın, kendisini ‘kurucu iktidar’ olarak gören anlayış, milletin temsilcilerine bir alan belirlemiş ve o alan içerisinde hareket etmesine izin vermiştir. AK Parti, Türkiye’de birçok alanda büyük değişim ve reformlara imza attı. AK Parti’nin bu büyük hizmetlerin merkezinde, bu ülkede milletin yönetimi ele alması noktasındaki başarısı vardır. AK Parti, egemenliği gerçekten millete vermiştir. Sizlerin çabası ve samimiyetiyle bu icraatlar ve hizmetler devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Toplantı, Genel Merkez Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop ile İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın konuşmaları ve müzakerelerin ardından sona erdi.