Bu Seçimle Türkiye’nin Ufku Çizilecek

Aziz Babuşcu’ İl Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında STK temsilcileri ile bir araya geldi.

İl Halkla İlişkiler Başkanı Ahmet Cin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile eğitim, kültür, sosyal yardımlaşma, ekonomi gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren dernek, oda ve vakıf temsilcileri katıldı.

Bu Toplantılar Bize Büyük Katkı Sağlıyor

Toplantının amacının;  istişare etmek, içinde bulunduğumuz konjonktürü değerlendirmek ve bu anlamda yol gösterici düşüncelerden istifade etmek olduğunu belirten Aziz Babuşcu, “Aslında daha önce de birkaç defa tekrarladığımız gibi; Türkiye’deki her seçim en önemli karar süreçleri haline gelmiş seçimler olmuş hep. Biz seçim öncesinde bu salonda benzer toplantılar yapmış, gerçekten de çalışmalarımızda bize ışık tutan, katkı sağlayan çok değerli görüşleri almış ve çalışmalarımızda da değerlendirme imkanı bulmuştuk. Türkiye yine bir seçime gidiyor. Yine bu seçim de Türkiye’nin en önemli seçimi haline geliyor. Biz de her zaman olduğu gibi, milletimizin her kesimine hizmet etmeyi hedefleyen bir hareket olarak, milletimizin düşüncelerini ve beklentilerini anlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Bu Seçimle Türkiye’nin Ufku Çizilecek

Aziz Babuşcu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonuç itibariyle yerel bir seçim. Beklenen; her gelişmiş ileri demokrasi olduğu gibi demokrasi kültürü içerisinde, olgunlukla, bir şölen havası içesinde yerel yöneticilerimizi tanıtmak, projelerini, programlarını hizmet edecekleri ilçelerdeki insanlarla buluşturmak ve seçmenin iradesinin sandığa yansımasını beklemek. Ancak bu seçimi yine fevkalade koşullar altında yapmamızı gerektirecek çok farklı hususiyetler söz konusu. Diyebilirim ki bu son seçim bugüne kadar yaşadığımız seçimlerin finali niteliğinde olacak. Bizim bu ülkede, jakoben laikçi anlayıştan ulusalcı sol söyleme kadar pek çok farklı merkezin bertaraf girişimlerine dair mücadelemiz ve tecrübemiz var. Ama ilk defa bizce aynı ufka baktığımız, aynı medeniyet değerleriyle hareket ettiğimiz bir düşünceyle, 17 Aralık operasyonuyla ortaya çıkan farklı bir tecrübe yaşıyoruz. Bu süreçten başarıyla çıktığımızda, sonuçları sadece AK Parti’yi ilgilendiren bir seçim olmayacak. Bu seçim yeni Türkiye’nin ufkunun çizileceği, millet egemenliğinin hakim kılınacağı bir seçim olacak. Bu seçim, Başbakanımızın ifade ettiği gibi “Yeni Türkiye’nin İstiklal Mücadelesi”dir.”

İl Başkanlığında yapılan toplantı, Aziz Babuşcu’nun, STK temsilcilerinin gündeme dair sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.