Bugün de Aynı İstiklal Şuuru İçindeyiz

Aziz Babuşcu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İstiklal Marşımızın, “emperyal güçler tarafından tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere yaslanarak, kendi küllerinden kendini yeniden inşa ettiğini gösteren bir onur belgesi” olduğunu belirten İl Başkanımız şunları söyledi:

"Kuşkusuz her ülkenin marşı kendisi için önemlidir ama bizim İstiklal marşımız gerek yazıldığı ortamın şartları, gerekse içerdiği değerler itibarıyla çok ayrı bir yere sahiptir. Gerçek bir fikir adamı ve şair olarak vatan sevgisini mısralarına nakış nakış dokuyan rahmetli Mehmet Akif Ersoy, okuduğumuzda tüylerimizi diken diken edip ruhlarımızı coşturan İstiklal Marşını yazıp bizlere armağan etmek suretiyle, milletimizin dilinde ve kalbinde ebedileşmiştir.

İstiklal Marşı, milli mücadelenin en zor ve çetin dönemlerinde milletimize büyük bir cesaret ve moral aşılamıştır. Bu moral, bu manevi güç, bugün de her okuduğumuzda yeniden tazelenerek hem birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin teminatı olmakta, hem de aydınlığı gösteren bir işaret levhası gibi bizi, “kökü mazide olan ati” şuuruyla donatmaktadır. Bugün de aynı İstiklal şuuru içinde ülkemize sahip çıkıyor, onun aydınlık yarınları için canla başla çalışıyoruz.

Bu vesileyle Mehmet Akif Ersoy’u bir kere daha rahmetle anıyor, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşıyla bu toprakları bize vatan yapan bütün şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz."