Çanakkale Ruhu, Hem Birliğimizin Hem Kardeşliğimizin Teminatıdır

Aziz Babuşcu, Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Çanakkale Zaferi'nin, Kurtuluş Savaşı'na ve sonucunda Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşuna giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olduğunu belirten Aziz Babuşcu şunları söyledi: “Çanakkale ruhu göstermiştir ki, koşullar ne kadar zor olursa olsun,  dünyada bu milletin var olma ve ayakta kalma iradesini kıracak hiç bir güç yoktur.

Çanakkale'de ortaya konulan inanç ve kararlılık, millet olarak en büyük zenginliğimiz ve onurumuzdur. Çanakkale Zaferi bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve engin bir ahlakla nasıl küllerinden doğup vatan topraklarını işgalci düşmanlardan koruduğunu göstermesi açısından da, insanlık tarihi içinde çok özel bir konuma sahiptir.

İçtenlikle inanıyorum ki, Çanakkale’ye hâkim olan bu büyük ruh ve sarsılmaz irade, bundan sonra da bu topraklar üzerinde her zaman var olacak, aziz şehitlerimizin bize bıraktığı emanet titizlikle korunacaktır. Hiç bir entrika, hiç bir kumpas, iç veya dış kaynaklı hiç bir karanlık yapılanma, oluşum veya provokasyon, bu ülkenin kendi kaderini bağımsız bir şekilde çizme iradesi önünde tutunamayacak, emellerine ulaşamayacaktır. Şartlar ne olursa olsun, siyasal egemenlik her zaman milletimizin iradesiyle somutlaşacak, Türkiye Türkiye’den yönetilecektir.

99 yıl önce Çanakkale'de yazılan kahramanlık destanı, büyük bir zaferin yanında, aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir komutan ve lideri ortaya çıkarmıştır.

Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için bugün de aynı kararlılıkla çalışırken, bizi millet yapan yüksek değerleri her zaman canlı ve diri tutmanın gerekliliği tartışılmazdır. Çanakkale’de etnik kökenleri ne olursa olsun, farklı yörelerden gelmiş şehitlerimizin yan yana sıralanan mezarları, kardeşliğimizin, aynı idealler etrafında kenetlenmemizin ve millet olma şuuruyla vatan toprakları üzerinde bağımsız yaşamamızın ruhunu işaret etmek bakımından son derece ders vericidir.

Çanakkale’deki şehit mezarlarında yan yana yatan Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Arap, Çerkez, Laz, Arnavut, Makedon, Boşnak vs şehitlerimiz, bizim için çokluk içinde birliğin, iman içinde dirliğin sembolü ve teminatıdır.

 

Bugün de aynı ruhun bir yansıması olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi perçinliyor ve ‘Biz birlikte Türkiye’yizdiyoruz. Geçmişinde Çanakkale gibi destanı olan bir milletin, çözemeyeceği sorun, baş edemeyeceği güçlük yoktur.

Mayası Çanakkale’yle yoğrulmuş bir milleti sindirecek, yıldıracak ve teslim alacak hiç bir gayri meşru yapı veya güç odağı olamaz ve tanımıyoruz.

Çanakkale zaferi, sadece anıldığında göğsümüzü kabartacak mazide kalmış bir tarih değil, aydınlık bir gelecek inşa etme yolunda her zaman en büyük güvencemizdir.

Bu inançla milletimizin Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünü kutluyor, tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.''