Cumhuriyetimizin 89. Yıldönümünü Coşkuyla Kutluyoruz

Aziz Babuşcu, Cumhuriyetin 89. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Babuşcu’nun mesajı şöyle:

“Gurur duyulacak bir tarihi geçmişe ve gıpta edilecek bir medeniyet birikimine sahip olan milletimizin, istiklal ve özgürlüğünün sembolü olmuş Cumhuriyetimizin 89. yıldönümünü iftiharla idrak ediyoruz.

Cumhuriyet, bu ülkede bizi biz yapan her türlü rengin ve tonun, hem bir karışımı, hem de sonucudur. Cumhuriyet, egemenliğin kaynağını millet görerek, çağdaşlaşmanın, gelişmenin, ilerlemenin ve kucaklaşmanın sembolüdür.

Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizi kurup bize emanet edenler, ülkenin büyük karışıklık ve işgallerle sarsıldığı bir dönemde bile, öncelikle TBMM’ni ihdas edip yapılacak tüm işlerin meşruiyetinin oradan elde edilmesini önemsemekle, bir anlamda Cumhuriyetin temelini daha o gün atmışlardır.

Atatürk ve onunla beraber şanlı bir kurtuluş mücadelesi veren kadroların, çok büyük zorlukların ve imkânsızlıkların üstesinden gelerek ve her türlü farklılığımızı sıcak bir kardeşlik ve milli idealler doğrultusunda zenginliğe dönüştürerek 29 Ekim 1923’te ilan ettikleri Cumhuriyet, bugün de aynı ideallere sahip yeni nesillerin omuzlarında yükselmeye devam etmektedir.

Cumhuriyetimizi, çağın gerekleri karşısında sürekli güncelleştirip geliştirmek ve evrensel demokrasinin değerleriyle taçlandırmak, bizim için asla vazgeçilemeyecek hedeflerin başında gelmektedir.

Sevinçle müşahede ediyoruz ki; Atatürk’ün bir ideal olarak ortaya koyduğu, ülkemizin gelişme ve kalkınmasında her zaman önemli bir ışık olmuş, “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak” hedefi, Cumhuriyetimizin 89. yılında milletimizin ortak iradesine dönüşmüştür.

Tarih boyunca milli olanla insanlığın evrensel değerlerini meczetmeyi medeniyetinin temel niteliği yapmış milletimiz, nasıl ki milli mücadelenin en zor şartlarında dahi özgürlük ve bağımsızlığından feragat etmemiş ve tarihe şeref levhası olarak geçen bir var olma şuuru ortaya koymuşsa, zaman zaman yaşadığımız sıkıntılı dönemleri de hep aynı şuurun diriltici soluğuyla aşmasını bilmiştir.

Şuna bütün kalbimizle inanıyoruz ki; Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi koruduğumuz sürece, bu ülkenin yüksek menfaatlerini, bu milletin mutluluk ve huzurunu her türlü günlük siyasi çıkar hesaplarının üstünde görmeyi başarabildiğimiz sürece, ortak değerlerimizi bile bir ayrışma, kutuplaşma ve çatışma vesilesi yapmaya çalışan çevrelere prim vermeden, milli ve manevi değerlerimiz etrafında kenetlendiğimiz sürece, saramayacağımız hiç bir yara, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur ve olmayacaktır.

İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılı ile ilgili olarak önümüze koyduğumuz büyük hedeflere de aynı ruhla ve çok çalışarak, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi her şeyin üstünde tutarak bir bir gerçekleştireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, önce Meclisi ardından da Cumhuriyeti kurarak bize emanet eden büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 89. yılının ülkemiz için kardeşlik, huzur, barış, refah ve mutlulukla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.”