Daha Yapacak Çok İşimiz Var

İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’daki yatırım ve projelerini, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği “ toplantıda, Aziz Babuşcu ile birlikte açıkladı.

Finallere Alışmış Bir Teşkilatız

İstanbulluların büyük coşkusuna sahne olan toplantıda bir konuşma yapan Aziz Babuşçu, “Yerel seçimler yine olağanüstü bir seçime, bir finale dönüştü. AK Parti, olağanüstü koşullarda geçekleşen seçimleri bugüne kadar bir başarı hamlesine dönüştürmeyi başarmıştır. Biz finallere alışmış bir teşkilatız, bugün de böyle olacak. Ama bu seçimi bir final havasına dönüştürenlerin akıbetini İstanbul ve Türkiye 30 Mart akşamı ortaya koyacak” dedi.

Kadir Topbaş Demek Yatırım ve Proje Demek

“CHP’nin İstanbul adayı genel başkanın belirlediği değil, uluslararası güçlerin çıkardığı, hesapları çok farklı olan bir aday.” İfadelerini kullanan Aziz Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP Genel Başkanlığı’na giden yol İstanbul’da Kadir Başkan’ın karşısında yenilgi almaktan geçiyor. Kadir Topbaş demek; yatırım ve proje demek. Kadir Topbaş ile İstanbul arasında özdeşleşen projeleri sorsam onlarcasını söylersiniz. Metrolar mı, Haliç’e dev tünelle can suyu mu? Sayısını unuttuğumuz kavşak ve yolları saymıyorum bile… Bu seçimin, AK Parti’nin marka değerini daha fazla büyütme seçimi ve ulaşılan her bir durağı doğru bir emanetçiye bırakıp yolumuza devam etme seçimi olduğunu asla unutmayacağız. Bu seçimin AK Parti’nin başarısının Türkiye’nin başarısı, başarısızlığının ise Türkiye’nin başarısızlığı noktasına geldiğini asla unutmayacağız. Dünyanın birçok noktasına bu seçimlerin sonuçlarına kulak kabaktan milyonlarca insan olduğunu unutmayacağız. Bu seçimin normal mecrasına girip projelerin konuşulduğu bir seçim olmasını çok arzu ediyoruz.”

Kongre merkezini dolduran binlerce vatandaşımızın sevgi gösterileri arasında kürsüye çıkan İBB Başkanı Kadir Topbaş, “Tanıtım sunumlarında izledik, yaptıklarımız ortada, devam eden çalışmalarımız biliniyor. Bugüne kadar başlıklar halinde bile 1448 projeyi hayata geçirdik. 205 projeye deva ediyoruz. 538 proje de planlama ve ihale aşamasında. Bu projeleri açtığımızda belki 10 binden fazla iş ortaya çıkıyor.” şeklinde konuştu.

İmkansız Denilen İşleri Başardık

“Nereye gitsek Kadir Abi diyorlar. Artık İstanbul’un Kadir Abi’si var. Sevdanız varsa bu hizmetler ortaya çıkar. İstanbul’da bir yönetim anlayışı olduğu için bu hizmetler ortaya çıkıyor. İstanbul’un Kadir Abi’si olarak tabi ki büyük sorumluluğum da var. Bana güvendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” diyen İBB Başkanı Kadir Topbaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Yerel seçime 5 gün kala açıklayacağım çok farklı bir projem var. Birilerinin hayali dahi yetişmeyecek. Son dönemimin bir hediyesi olarak açıklayacağım.

Biz İstanbul’da dünyaya model olan projeler ortaya koyduk. Modellerimiz dünyada yankı buldu ve belediyemizin kasasına kaynak oluşturdu. Boğazı Marmaray ile, Haliç’i metro ile geçtik. İmkansız denilen işleri başardık. Sarıyer’de 20 bin kapasiteli dev bir barınağı tamamladık. İstanbul’un 26 meydanında 1 Nisan’dan itibaren ücretsiz internet hizmeti başlıyor. İstanbul’da turizmi 2 milyon 800 binden aldık, 11 milyonlara ulaştık, hızla gelişmekte.  2011 yılında İstanbul bu alanda dünyada birinci oldu. 2012 henüz ilan edilmediği için söylemiyorum. Sunumda gördünüz, tüm meydanları yeniliyoruz. Hükümetin yetkisinde olan işleri bile yapmayı vaat ediyorlar. Belediye başkanlığı bir krallık değil. Eğer hükümetin yetkisindeki işleri yapmayı vaat ediyorlarsa, önce hükümet olsunlar, ondan sonra vaat etsinler… Okulları depreme hazırlayacaklarını söylüyorlar, İstanbul’da neredeyse depreme hazır olmayan okul kalmadı ki… Gençlere meslek eğitimi diyorlar, İSMEK’ten gençlerimiz dahil bütün bugüne kadar 1 milyon 600 bin kişi eğitim alarak meslek sahibi olmuş.”

İstanbul Projeye Doymaz

İBB Başkanı Topbaş sözlerine şöyle devam etti: “Belediyecilik bizim işimiz, yönetim bizim işimiz. Bu millet tüp ve margarin kuyruklarını, hava kirliliğini, su bidonu kuyruklarını hep yaşadı. Şimdi çıkıp ana muhalefet partisinin genel başkanlarından biri ‘20 yıldır İstanbul’da ne yaptılar ki’ diyor. Musluğunuzdan içilebilir kalitede su akıyorsa, işte o biziz. İstanbul’un tamamı doğalgaz kullanıyorsa işte o biziz. Çiçek bahçesine çevrilmiş bir İstanbul varsa işte o biziz. Nereye baksanız bizi görürsünüz. İBB olarak bir proje denizi değil, bir proje okyanusuyuz. Bizde binlerce proje var. Seçim sathında açıklamaya devam edeceğiz. İstanbul’u yapısı çok farklı, projeye doymaz İstanbul. Biz de İstanbul’a hizmet etmeye doymayız. Yeni Türkiye yolunda daime hizmet, daima İstanbul diyorum. 30 Mart Yerel Seçimlerinin İstanbul’umuza ve Türkiye’mize hayırlar getirmesini diliyoruz.”