Geleceğe Dair Bir Ufkumuz Var

Aziz Babuşcu, Cihannüma Dayanışma ve İş Birliği Platformu Derneği’nin düzenlediği “İstanbul Buluşmaları”na konuk oldu.

Üsküdar’da gerçekleştirilen programa, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, İl Yürütme Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 23. Dönem Konya Milletvekili Müslüm Tuna ve dernek üyeleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Cihannüma Dayanışma ve İş Birliği Platformu Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen yaptı.

 

Cihannüma Güzel Bir İş Yapıyor

Daha sonra kürsüye gelen Aziz Babuşcu, Türkiye’de sivil toplum geleneğinin ileri demokrasilerdeki karşılığıyla anlamlı bir yer işgal etmediğini vurgulayarak, “Birtakım sivil toplum kuruluşlarımız özgür olabilmeyi ve dışarıdan bakarak hakkaniyetli eleştiri yapabilmeyi maalesef beceremiyor. Ya siyasi bir harekete entegre olarak onun arka bahçesi olma ya da hangi alanda olursa olsun bütün çalışmasının kaynağını bir yerden temin ederek oraya entegre olma durumları yaşanıyor. Dolayısıyla özgür olamıyor ve eleştiri yapamıyor. Bu anlamda Cihannüma, Yeni Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının olması gereken bir yere oturuyorsa; ki ben öyle görüyorum, sivil toplum geleneğinin oturması gereken bir zemin inşa etmesi anlamında güzel bir iş yapıyor. Sivil toplum kuruluşları hakkaniyetli sözler söylemeli. Bu hassasiyet ve duyarlılıkla toplanan sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyor ve tebrik ediyorum.” dedi.

 

Geleceğe Dair Bir Ufkumuz Var

Aziz Babuşcu sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni Türkiye’den bahsederken Eski Türkiye’yi de sık sık hatırlamalı, unutmamalıyız. Bugün, “Yeni Türkiye” olarak adlandırdığımız, geleceğe dair bir ufkumuz var ve bu ufku görebilmek için geçmişte yaşananları unutmamamız lazım. Köklü, uzun bir geçmiş ve büyük bir medeniyet birikimine sahip bir siyasi geleneğin temsilcileri olarak; mücadelemizin sadece bu topraklar değil, bütün mazlum ve mağdur coğrafyalar için olduğunun farkındayız. Dün, sadece düşündüğümüz bu coğrafyalarda, bugün pratik sonuçlar üretebiliyoruz. Derdimiz bu. Hayat, derdimiz olduğu sürece anlamlıdır. Dertli olduğumuz için mücadele ediyoruz ve hangi makamda, hangi görevde olursak olalım bu mücadeleye devam edeceğiz.”