Her 19 Mayıs’ta Gençliğimize Duyduğumuz Güven Daha Çok Artıyor

Aziz Babuşcu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs’ın milli mücadele açısından bir dönüm noktası olduğunu belirten Aziz Babuşcu şunları söyledi:

 

“19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal’in, işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak için başlatacağı büyük hareketin ilk durağı olan Samsun’a çıktığı gündür. Bugün, milli mücadele tarihimizde çok önemli bir dönüm noktasıdır.

Toprakları işgal edilmiş, tersanelerine girilmiş, her türlü yokluk ve mahrumiyete maruz bırakılmış bir milletin, adeta kendi küllerinden doğarak dünyanın en gelişmiş ordularına karşı büyük bir var oluş mücadelesine girişmesi ve bunu başarması, hiç şüphesiz tarihimize altın harflerle yazılmış bir onur sayfasıdır.

İstiklal savaşımız, aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bizi millet yapan değerlere yaslandığımız takdirde neleri başaracağımızı göstermesi bakımından da sürekli hatırımızda tutmamız gereken bir ibret belgesidir.

Böylesine hayati bir günün gençlik bayramı olarak kutlanması, bir ülkenin yarınlarıyla gençleri arasındaki önemli bağa işaret etmesi açısından son derece anlamlıdır.

Çünkü gençliğin enerjisi, gençliğin dinamizmi, gençliğin topluma verdiği sinerji, başka hiçbir şeyle kıyas edilmeyecek kadar güçlü ve ışıltılıdır.

Bir ülkenin geleceğinin, ancak iyi yetişmiş, donanımlı ve ahlaklı bir gençliğe bağlı olduğu gerçeği göz önüne alındığında, gençliğimizin milli ve manevi duyguları yüksek, zararlı alışkanlıklardan uzak ve yüksek ahlaki değer ve hasletlerle donanmış olmasının, varmak istediğimiz hedefler açısından son derece önemli olduğu da kendiliğinden ortaya çıkar.

Her 19 Mayıs’ta gençliğimize duyduğumuz güven,  gençliğimizin daha iyi noktalara ulaşması için yüklendiğimiz azim ve kararlılık artmaktadır.

Hem çağın değerlerini özümseyip hem kendi ruh kökünü dayanak noktası kılmış gençliğimiz, Cumhuriyetimizin 100. Yılını idrak edeceğimiz 2023 hedeflerimizin ve büyük Türkiye idealimizin gerçekleşmesi adına en büyük teminatımız, en güzel umudumuzdur.

Bu vesile ile milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anarak geleceğe güvenle bakmamızın biricik nedeni olan gençlerimizin ve bütün İstanbulluların 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, gençlerimize, ülkemizin aydınlık geleceğini inşa etme çabalarında başarılar diliyorum.”