Her Zaman Emeğin, Emekçinin Yanındayız

Aziz Babuşcu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında emekçilerin alın terinin kutsal olduğunu ve işçi haklarının en temel hakların başında geldiğini söyleyen Babuşcu, şunları söyledi: “İşçiden ve emekten yana olmak demokrasiden yana olmaktır. Yeryüzünün imar ve inşasında emekçilerin alın teri ve onuru vardır. 

Biz bir insanın el emeğinden daha hayırlı bir yiyeceği olmadığını söyleyen, çalışanın alın terini alimin mürekkebi, şehidin kanı kadar aziz sayan ve işçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını alması gerektiğini öğütleyen bir medeniyetin mensuplarıyız. İşte bu medeniyet tasavvurumuzun da verdiği bir duyarlılıkla AK Parti olarak her zaman emeğin ve emekçinin yanında yer aldık ve 1 Mayıs’ı resmi tatil günü ve bayram haline getirerek yıllardır hiçbir iktidarın yapmadığı bir işi yapıp göstermediği bir duyarlılığı gösterdik. Bu da Türkiye’nin demokratik çehresini değiştiren icraatlarımız arasında bizim için ayrı bir gurur sayfasıdır.”

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarının barış ve mutluluk içinde geçmesini istediklerini söyleyen Aziz Babuşcu, “Uzun yıllardır 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmış Taksim’i ilk kez 1 Mayıs mitingine açan da biziz. Ancak bu yıl Taksim, meydan düzenleme ve yayalaştırma çalışmaları nedeniyle miting yapılmasına elverişli değil. Özellikle de mitinge katılanların güvenliği açısından uygun değil. Tüm emekçilerin sevinçle kutlaması gereken bir günü birtakım ideolojik gerilim ve kavgalara konu etmemek gerekir.” dedi.

1 Mayıs kutlamalarının büyük bir olgunluk ve barış içinde geçmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Babuşcu, bu konuda başta işçi kuruluşları olmak üzere herkesin sorumluluk ve duyarlılık içinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin geçmişte yaşadığı acılardan hepimizin dersler çıkarması gerektiğini belirten Aziz Babuşcu, “İşçilerimizin ve tüm emekçilerimizin hukuki ve demokratik sınırlar içinde haklarını kullanması hepimizin ortak dileğidir. Birçok ülkede gördüğümüz gibi, böyle günler bir şölen havası içinde kutlanmalıdır. Gerilimlere, taşkınlıklara ve üzücü olaylara sebebiyet vermemek için toplum olarak hepimiz ortak bir sorumluluk içinde hareket etmeli, gerilim ve karışıklıklardan medet uman tahrikçi ve marjinal kesimlere karşı uyanık olmalıyız. 1 Mayıs etkinliklerini huzurumuz, özgürlüğümüz ve demokrasimiz için iyi bir vesile olarak görmeliyiz.” diye konuştu.

Babuşcu sözlerini, “Bu duygularla bütün emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, tüm çalışanlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.” diyerek tamamladı.