İstanbul İlçe Kongreleri Devam Ediyor

AK Parti İstanbul 4. Olağan İlçe Kongreleri Çekmeköy ve Sancaktepe kongreleriyle devam etti.

Çekmeköy İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi  Aziz Babuşcu’nun katılımıyla Turgut Özal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Necla Sümer’in yaptığı ve bir şölen havasında gerçekleşen kongreye, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İstanbul teşkilatının her kademesinden bir çok teşkilat mensubu katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, “Sizlere dün ziyaret ettiğim Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim. Kendisi son derece sağlıklı, son derece iyi, memleket meseleleriyle ilgili. Dinlenirken bile çalışma temposunu koruyor. Sizleri onun İl Başkanı olarak selamlıyorum. Zaten kendisi kongre sürecimizi yakından takip ediyor.” dedi.

AK Parti’nin ülke kaynaklarının müsrifçe kullanıldığı, milletin yoksullaştırıldığı, hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı bir siyasi zeminde kurulduğunu hatırlatan Babuşcu sözlerine şöyle devam etti. “AK Parti kurulduğu günden beri millete hizmet için kolları sıvamış ve bundan başka aşkı olmayan bir liderin partisidir. 10 yılda bu ülkenin geçirdiği değişimi hepimiz yaşayarak gördük. Ancak kolay unutuyoruz. Geleceğe ışık verecek şey, geçmişten çıkarılan anlamlı derslerdir. Şu anda 2014’ün kadrolarını hazırlayacak kongreleri yapıyoruz. 2014 ise 2015’in habercisi olacaktır. Onun için bu kongrelerde görev alacak arkadaşlarımız devralacakları bayrağı daha da yukarıya çıkarmanın heyecanı, motivasyonu ve donanımı içerisinde yeni bir yol arkadaşlığını başlatacaktır."

Kongrede bir konuşma yapan Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem,”AK Parti her zaman teşkilata değer veren, içtihadı önemseyen bir parti olmuştur. Başbakanımız da teşkilatların gücüne ve işlevine inanmış bir liderdir. Biz de Başbakanımızın önderliğinde, sizden aldığımız enerjiyle yolumuza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın konuşma yaptığı kongre sonunda Şahmettin Yüksel Çekmeköy İlçe Başkanı seçildi.

Sancaktepe İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi ise Yenidoğan Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Aziz Babuşcu’nun katılımıyla gerçekleşen kongreye, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,  İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İstanbul teşkilatının her kademesinden bir çok teşkilat mensubu katıldı.

Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yapar’ın yaptığı kongrede konuşan Aziz Babuşcu,  Sancaktepe’de başarılı bir ilçe başkanı, başarılı bir belediye başkanı ve AK Parti teşkilatının olduğunu belirterek, “Omuz omuza, gönül gönüle çalışan bu teşkilatın verdiği emekle, Sancaktepe, artık markalaşan AK Parti yerel yönetim anlayışıyla yönetiliyor. Bu başarılı teşkilatı tebrik ediyor, yeni dönemde de bu başarının artarak devam etmesini diliyorum.”  dedi.

Babuşcu, siyasetçilerin genellikle kongreleri bir bayrak yarışına benzettiğini, yarışlarda galipler ve mağlupların olduğunu ifade ederek, “Oysa bir davası, bir sevdası olanların partisi olan AK Parti’de ise kongrelerin kazananı olur ama kaybedeni olmaz! Kongrelerde yeni isimler ortaya çıkabilir, bir önceki dönemde yönetimi uhdesinde bulunduranların bir kısmı yeni dönemde de görev alabilir ya da değiştirilir. Ancak ne olursa olsun, sonuçta her kongre yeni bir başlangıçtır, bir tazelenmedir. Her kongre, siyasi bünyemize yapılmış bir bahar aşısıdır.” şeklinde konuştu.

Kongrede bir konuşma yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, milletimizin Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gösterdiği sevgiye değinerek, “Milletimiz Başbakanımızla birlikte sevinip, onunla birlikte ağlıyor. Son günlerde bazı çevreler partimizde bir çatlak oluşturmaya, içimize fitne sokmaya çalışıyorlar. Bilsinler ki bu beyhude bir çabadır. İlçe kongrelerimizdeki birlik ve beraberlik manzarası buna en güzel örnektir.” İfadelerini kullandı.

Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in de konuşma yaptığı kongre sonunda Azmi Ekinci Sancaktepe İlçe Başkanı seçildi.

AK Parti İstanbul ilçe kongreleri 11 Aralık 2011 Pazar günü Kağıthane, Eyüp ve Bayrampaşa İlçe kongreleriyle devam edecek.