İstanbul Komşularıyla Güzel

Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Trakya Bölge Sokak İftarları kapsamında Edirne Saraçlar Caddesi’nde yapılan iftara katıldı.

Aziz Babuşcu 4 ilde ve 19 noktada düzenleyeceği iftarlardan biri olan programa, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Milletvekilleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Programda bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, geçen yıldan itibaren İstanbul'un ancak komşularıyla güzel olabileceği düşüncesiyle Trakya'da iftar programları düzenlemeye başladıklarını, bu güzel ayın bereket ve coşkusunu Edirnelilerle aynı sofra etrafında yaşamanın büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Aziz Babuşcu sözlerine şöyle devam etti: “Ramazan ayı boyunca “Ramazan paylaşmaktır. Paylaş ki kardeş olasın” sloganıyla çalışan İstanbul teşkilatımız, Ramazan ayının güzel atmosferini yaşatıyor şehrimize. Paylaşmanın ve kardeşliğin ayı olan Ramazan’ı, aynı zamanda komşuluk ayı olarak görüyoruz. Biz, komşuluk hukukunun çok büyük anlam ifade ettiği bir medeniyetin mensuplarıyız. Komşuluğu kardeşlik gibi gören bir kültür ve anlayışımız var. Geçen yıl başladığımız, İstanbulluların sahiplendiği ve komşuluk ilişkilerine önemli katkılar sağlayan sokak iftarlarını bu yıl da Trakya'da gerçekleştiriyoruz. Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’de birçok merkezde gerçekleştirdiğimiz sokak iftarlarımıza bölge halkının ilgisi bizi mutlu ediyor. Ramazan ayında sofralarımıza bereket iner. Bu ayda kardeşlik vardır. Biz de istedik ki ancak paylaşırsak kardeş olabiliriz. Paylaşma düşüncesiyle Edirneli vatandaşlarımız ile birlikte olmayı tercih ettik. Sizler de komşuluk ilişkileri içerisinde bizleri misafir ettiniz. Ramazan'ın hepimiz için, ülkemiz için, barış ve esenlik adına kalıcı olmasını diliyorum.  Bu mübarek ayda zor günler yaşayan, zulüm gören mazlum halkların ve komşu coğrafyaların da daha güzel günlere ulaşmalarını, huzura kavuşmalarını diliyorum. Bu rahmet ve paylaşma atmosferinin sadece Ramazan’da değil kalan on bir ayda da yaşanması en büyük arzumuz.''

İftar programında vatandaşlarımıza seslenen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, " Biz ayrıştıran, çatıştıran, yakan yıkan, dağıtan bir anlayışın mensupları değiliz. Biz birbirini seven, kucaklayan, bütünleştiren, birlik ve beraberlikten güç doğduğuna inanan, milli iradenin hak ve hukukunu merkeze koyan bir anlayışın mensuplarıyız. Bu iftar organizasyonları da bunu güzel bir örneği. Bu Ramazan sofralarında sizlerden istirhamım, aramızdaki sevgi bağlarını güçlendirelim, birbirimize daha çok değer verelim, birbirimizi daha çok kucaklayalım ve 75 milyon ülke insanı olarak hep birlikte medeni dünyanın yolculuğunda ön saflarda hak ettiğimiz o güçlü yeri alalım." dedi.