İstanbul Kongreleri Heyecanla Sürüyor

AK Parti İstanbul 4. Olağan Kongre Dönemi devam ediyor. Adalar, Maltepe ve Beşiktaş İlçe Kongreleri büyük bir heyecana ve coşkuya sahne oldu.

Kongreler, Genel Başkan Yardımcıları, Bakanları, İl Başkanı Aziz Babuşcu, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İstanbul teşkilatının her kademesinden birçok teşkilat mensubunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Temel Başalan’ın yaptığı Adalar İlçe Başkanlığı 4. Olağan İlçe Kongresi, Büyükada Anadolu Kulübü’nde İlçe Başkanı Erdoğan Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Aziz Babuşcu, kongrede bir konuşma yaptı. Adalar’da, mutlu, bir o kadar samimi, heyecanlı ve birbirini anlayan AK Parti ailesiyle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Babuşcu, “Kongrelerimiz büyük bir heyecanla devam ediyor. Adalar bizim için ayrı bir heyecan ve anlam taşıyor. Başbakanımızın İstanbul’da belediye başkanlığı yaparken deniz altından su taşıyarak başlattığı hizmet kervanını, Kadir başkanımız Adalar’a doğal gaz getirerek devam ettirdi.  Bugün, kesintiye uğrayan AK Parti yerel yönetim anlayışını tekrar göreve getirmek için bu salonda muhasebe ve muhakememizi yapıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde yaptığımız bu kongre, birlikte yaşama kültürünün en güzel örneklerini sergileyen bu nadide ilçede tekrar AK Parti’li bir belediyeyi göreve getirmemizin başlangıç noktası olacaktır.” dedi.

Kongrede bir konuşma yapan Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Türkiye'nin, ekonomisindeki başarılarıyla, sağlık, ulaşım, dış politika, sosyal politika, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve özgürlük noktasında geldiği nokta itibariyle bugün dünyanın aradığı model olduğunu söyledi. Siyasi parti kongrelerinin genellikle çekişmeli geçtiğini, kavga ve gürültülü olduğunu, sandalyelerin havada uçuştuğunu, bunların sokağa taşındığını, bölgenin özelliğine bağlı olarak aşiret ya da mahalle kavgalarına dönüşen birtakım ''çirkinlikler'' görüldüğünü anlatan Erdem, AK Parti kongrelerinin ise örnek olmaya devam ettiğini, bu başarının altında samimiyet ve güzelliğin yattığını söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Milletvekili Muhammet Çetin ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın konuşma yaptığı kongre sonunda, Erdoğan Yılmaz Adalar İlçe Başkanı seçildi.

Maltepe İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi Mediha Engizer Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde yapıldı. İlçe Başkanı Atilla Üstündağ’ın açılış konuşmasıyla başlayan kongrede, Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Nejla Sümer yaptı.

Kongrede bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, kongrelerimizin bir bayram ve demokrasi şenliği havasında geçtiğine değinerek, “AK Parti sadece ekonomide, ulaşımda ya da sağlıkta değil, demokrasinin kurumsallaşması ve evrensel hukuk standartlarının yerleşmesinde de tarihi işlere imza attı. Bu başarıları elde etmemizdeki emekleri, samimi çabaları ve inançları için teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Kongre döneminde teşkilatımız uyum içinde, istişare yaparak, her sözü olanı dinleyerek doğru kararları almaya çalıştık. Maltepe’de de heyecanı ve motivasyonu yüksek bir kongre yapıyoruz. Bu heyecanın bizi 2014 seçimlerinde başarıya taşıyacağına inanıyorum.” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış kongrede bir konuşma yaparak, AK Parti teşkilatlarına yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti. Bağış, “Kimse bu milletin içine nifak, fitne sokmaya kalkmasın, karşısında AK Parti'yi bulur. Tek vatandaşımızın bile tırnağına zarar gelmesine izin vermeyiz. Bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Bu gök kubbe altındaki her bir insanın yaşama hakkını korumayı, onu savunmayı görev addediyoruz. Çünkü biz bütün yaratılanları yaratandan ötürü seviyoruz'' şeklinde konuştu. Türkiye'nin bütün değerleriyle barışık bir siyasi parti olduklarını dile getiren Bağış, bu bölgeye, özellikle Kartal ve Maltepe'ye çok büyük hizmetleri olan eski bakan ve milletvekili Adnan Kahveci'yi ölüm yıl dönümünde rahmetle andıklarını belirtti.    

Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ve Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin’in konuşma yaptığı kongre sonunda, Kamil Barkır Maltepe İlçe Başkanı seçildi.

Günün son kongresi Elif Gönül Davet Salonu’nda yapılan Beşiktaş 4. Olağan Kongresiydi. Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Murat Hazıroğlu’nun yaptığı kongre, İlçe Başkanı İbrahim Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Aziz Babuşcu kongrede yaptığı konuşmada, Beşiktaş’ta yaşanan coşku ve heyecanın kendisini 2014 seçimleri için çok ümitlendirdiğini söyledi. Babuşcu sözlerine şöyle devam etti. “Beşiktaş’taki seçmen profili, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve mücadelemiz değerlendirildiğinde olumlu bir manzara görüyoruz. Bu süreci hızlandırmak için biz de kongre sürecinde samimiyete gölge düşürmeden, ortak aklın ürünü olan bir sonuç için çalıştık. Teşkilat mensuplarımızın feraseti ve ufku, bizim kararlarımızın doğru olup olmadığını en iyi şekilde belirleyecektir. Beşiktaş’ta AK Parti için bugüne kadar çalışan ve göreve gelecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”  

Kongrede teşkilat mensuplarına seslenen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin işsizlik oranında Avrupa'nın en iyisi konumunda olduğunu, Avrupa ortalamasının yüzde 1,5 büyürken, Türkiye'nin 5 yıldır yüzde 8 ortalamayla büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunu dile getiren Bağış, dış politikada dünyanın neresinde hangi konu konuşulursa konuşulsun Türkiye'ye danışılmadan, görüşü alınmadan artık karar alınmadığını ifade etti. Bağış, ''Bunları kim başardı- Sizler başardınız. Birilerinin 'Artık muhtar bile olamaz' dediği bir liderin peşine düştünüz. 'Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yoktur' dediniz. Allah'ın izniyle onları teker teker çözdünüz. Bir yandan Türkiye içerde güçlenirken, öte yandan bu ülkede her bir bireyin anayasal vatandaşlık hakları açısından eşit olduğunu hissettirdiniz. Hiçbir ayrım yapmadan, bize oy veren-vermeyen ayrımı yapmadan, Alevi-Sünni, Türk-Kürt-Laz-Çerkez, asker-sivil, kadın-erkek ayrımı yapmadan bu ülkenin tüm vatandaşlarını kucaklayan bir devlet mekanizmasını oluşturdunuz'' diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Türkiye'nin bugünkü geldiği noktada AK Parti ailesinin rolünün büyük olduğunu belirterek, Türk siyasi hayatının çok büyük bedeller ödediğini anlattı.