İstanbul Sokaklarında İftar Sevinci

AK Parti İstanbul teşkilatı Ramazan ayının paylaşma atmosferini yaşamaya ve İstanbul sokaklarını iftar sofrasına dönüştürmeye devam ediyor.

Teşkilatın Ramazan sevincine ortak olan Aziz Babuşcu, kendi mahallesi olan Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi’ndeki sokak iftarına katıldı.

Büyük ilgi gören iftar yemeğine, İl Yönetim Kurulu Üyesi Feti Ahmet Balin, Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Ramazan Komşuluğun Ayıdır

İftar programında yaptığı konuşmada, Ramazan ayını bir paylaşma ve kardeşlik ayı olarak gördüklerini belirten Aziz Babuşcu, “Ramazan ayı boyunca “Ramazan paylaşmaktır. Paylaş ki kardeş olasın” sloganıyla çalışan İstanbul teşkilatımız Ramazan ayının güzel atmosferini bütün İstanbul’da hissedilir hale getiriyor. Bizlere İstanbul’un her köşesinde hazırladıkları bereketli sofralarla Ramazan’ı dolu dolu yaşamamızı sağlıyorlar. Ramazan; kardeşliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın ayıdır. Tabi ki bu kavramların en güzel şekilde kendini bulduğu, komşuluğun ayıdır. Bugün de burada komşularımızla birlikteyiz. Biz, komşuluk hukukunun çok büyük anlam ifade ettiği bir medeniyetin mensuplarıyız. Komşuluğu, adeta kardeşliğe tahvil eden bir kültürün takipçileriyiz. Ramazan ayında yaptığımız bütün çalışmalarda da hem komşuluk kültürünü yaşatmaya hem de komşuluğun hakkını vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Ülkemiz ve Kardeş Coğrafyalarımız İçin Daha Güzel Günler

Konuşmasında Ortadoğu’da ve özellikle Gazze’de yaşananlara dikkat çeken Aziz Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mübarek günde iftarımızı açarken lütfen düşünün, şu anda Gazze’de insanlık katliamı yaşanıyor. İsrail teröründe evlatlarını kaybetmekten dolayı pek çok annenin yüreği kavruldu. Ben onlara yüce Allah’tan sabır diliyorum. Allah onların gönüllerini ferahlatsın. Gazze’de ve Ortadoğu’da yaşanan katliam karşısında Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olması gerekliliği çok daha net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Çünkü mazlum ve mağdur coğrafyalardaki kardeşlerimiz biliyorlar ki; Başbakanımız büyük Türkiye hayalini gerçekleştirme çabası içindedir. Biz o coğrafyaların umuduyuz. Bu devlet Büyük Türkiye olmanın bütün gereklerini yerine getirecek ve kardeşlerimiz kendilerini güvende hissedeceklerdir. 10 Ağustos tüm bunlar için çok önemlidir. Komşu ve mazlum coğrafyalarda yaşanan acılar da hep aklımızda. İnşallah hem ülkemiz hem de kardeş coğrafyalarımız için daha güzel günler gelecektir.”