İstanbul Sokaklarında İftar Ve Sahur Coşkusu

Aziz Babuşcu, İstanbul sokaklarını iftar sofrasına dönüştüren AK Parti İstanbul teşkilatının Ramazan coşkusunu paylaşmaya devam ediyor.

Aziz Babuşcu, kendi mahallesi olan Zeytinburnu Merkez efendi Mahallesi’ndeki Sokak İftarı ve Gaziosmanpaşa’da düzenlenen Sahur programına katıldı.

Aziz Babuşcu Merkez efendi Mahallesi’nde düzenlenen sokak iftarında, gazeteciler Mahmut Övür, Hasan Öztürk ve Murat Sabuncu ile aynı sofrayı paylaştı.

Büyük bir katılımla gerçekleşen iftar programına, İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, İl Tanıtım Medya Başkanı Fatma Betül Sayan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, teşkilat mensupları ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, Ramazan ayını bir paylaşma ve kardeşlik ayı olarak gördüklerini ifade etti.

Komşuluk Hukukunun Anlamı Büyük

Aziz Babuşcu sözlerine şöyle devam etti: “Ramazan ayı boyunca “Ramazan paylaşmaktır. Paylaş ki kardeş olasın” sloganıyla çalışan İstanbul teşkilatımız Ramazan ayının güzel atmosferini bütün İstanbul’da hissedilir hale getiriyor. Bizlere İstanbul’un her köşesinde hazırladıkları bereketli sofralarla Ramazan’ı dolu dolu yaşamamızı sağlıyorlar. Ramazan; kardeşliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın ayı. Tabi ki bu kavramların en güzel şekilde kendini bulduğu, komşuluğun ayı. Bugün de burada komşularımızla birlikteyiz. Biz, komşuluk hukukunun çok büyük anlam ifade ettiği bir medeniyetin mensuplarıyız. Komşuluğu, adeta kardeşliğe tahvil eden bir kültürün takipçileriyiz. Ramazan ayında yaptığımız bütün çalışmalarda da hem komşuluk kültürünü yaşatmaya hem de komşuluğun hakkını vermeye çalışıyoruz. Komşu ve mazlum coğrafyalarda yaşanan acılar da hep aklımızda. Mısır’da cuntacıların yol açtığı vahşet ve katliamlarla içimiz yanıyor. Adevviye Meydanı’nda oruçlarını açarken darbecilere direnen, iradelerine sahip çıkan Mısırlı kardeşlerimizin durumu ve dünyanın bu olay karşısında gösterdiği tavır içimizi burkuyor. İnşallah hem ülkemiz hem de kardeş coğrafyalarımız için daha güzel günler gelecektir.”

Gaziosmanpaşa’da İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Sahur programına katılan Aziz Babuşcu, İl Teşkilat Başkanı Halis Dalkılıç, İl Seçim İşleri Başkanı Abdullah Güler, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı İsmail Ergüneş, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol ve çok sayıda vatandaşımızla birlikte sahur yaptı.

Milletimiz Kararlı

Programda bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, “Başlangıçta Gezi Parkı yayalaştırma projesine itiraz olarak görmek istediğimiz ama Ak Parti’yi ve Sayın Başbakanımızı hedef alan süreçle ilgili gelişmeler devam ediyor. Bu proje ve senaryo anlaşılıyor ki devam edecek. Ancak bu projeyi uygulamak isteyenlerin istedikleri sonucu almaları imkansız.

Bu milletin kendi iradesine sahip çıkmakta gösterdiği kararlılık Kazlıçeşme’de milyonların haykırışıyla görüldü. O haykırış; pek çok meseleyi netleştiren, bu milletin Sayın Başbakanımıza olan inancını ortaya koyan bir tavırdı. Bu tavır uygulanmak istenen senaryoyu bertaraf etmiştir. Sayın Başbakanımızı itibarsızlaştırmak isteyenler itibarsız hale gelmişlerdir. Milletimizin bize olan inancı ve teşkilatımızın samimi gayretiyle bu oyunları bozacağız ve büyük hedeflerimize ilerlemeye devam edeceğiz. Sorumluluğumuz çok büyük. Çünkü yaptıklarımız, ülkemiz için başardıklarımız sadece Türkiye için önemli olan sonuçlar doğurmuyor. Yaptığımız çalışmalar; Balkanlar’ı, Ortadoğu’yu, Afrika’yı, Türki cumhuriyetleri, nerede bir mazlum varsa onun umudu olmamız dolayısıyla oraları ilgilendiriyor.” dedi.