İstanbul Teşkilatı Danışma Meclisinde Buluştu

AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı İl Başkanlığında gerçekleştirildi.

Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen İl Danışma Meclisine, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, MKYK Üyesi Osman Can, İstanbul Milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri ile teşkilatın her kademesinden çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığını İl Tanıtım Medya Başkanı Fatma Betül Sayan’ın yaptığı İl Danışma Meclisi Toplantısının açılış konuşmasını yapan Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul teşkilatının bir araya geldiği Danışma Meclisi toplantılarının, aynı zamanda bir dava etrafında birleşmiş, Türkiye’yi maddi ve manevi olarak hak ettiği noktalara taşımayı amaçlayan insanların buluşması olduğunu söyledi.

Dava Büyüktür

İnsanların hayatta değişik öncelikleri olduğuna işaret eden Aziz Babuşcu, AK Parti’ye gönül verenler için, birinci önceliğin bu ülke ve bu millet için sahip olduğu idealler olduğunu belirtti.

Türkiye’nin dava adamlarına ihtiyacı olduğunu ifade eden Aziz Babuşcu, “Dava adamları şunu çok iyi bilirler ki; Aslolan davadır. Dava büyüktür. Ve onun büyüklüğü karşısında bizim adımızın, sanımızın, unvanlarımızın, mevkilerimizin hiçbir önemi yoktur. Dahası, davası olmak, çoğu zaman bir şeylere sahip olmaktan ziyade, bir şeylerden feragat etmeye tekabül eder. Büyük davalar büyük adamlarla yürür. Büyük davalar, fedakâr ruhlu, ahlaklı, erdemli insanların omuzlarında kemale ulaşır.  AK Partili insan, her şeyden önce bir hizmet insanıdır. İhtiyaç sahibi herkese gücü yettiğince yardımcı olur. Aç olanı doyurmayı, çıplağı giydirmeyi, bilmeyene öğretmeyi, mazlumu korumayı, zalimin zulmüne mani olmayı, herkese hayır öğütte bulunmayı bir insanlık görevi bilir ve gereğince hareket ederek bu doğrultuda hizmet eder.” dedi.

Ben Değil Biz

“AK Parti teşkilatlarında ben değil, biz duygusu hakimdir.” diyen Aziz Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Modern insanın yakasına yapışmış en büyük hastalıklardan biridir kibir. Hep kendini üstün görme, çok önemli sanma, hep insanlardan farklı ve özel görme bir hastalık gibi insanların ruhunu kemiriyor. AK Parti siyaseti, her şeyden önce bir terbiye ve ruh siyasetidir. Bu terbiyede tevazu vardır. Bu terbiyede milletin içinde, milletin bir ferdi olduğunu asla unutmadan ve bu milleti millet yapan manevi dinamiklere bağlı kalarak, siyaseti bir ahlak ve irfan zemininde yürütmek vardır. Bu terbiyede fakir sofralarından süzülen erdem ve kanaatin… Bu terbiyede mevki ve makamların sahte pırıltılarına karşı inancın, tevazunun ve ahlakın donanımı vardır. Bu terbiyede lükse, israfa, gösterişe, şımarıklığa ve kibre itiraz edip, paylaşmada, kardeşlikte, yardımlaşma ve dayanışmada yarış vardır. AK Partili kardeşim, hiçbir zaman kendini partisinin önüne koymaz. Kendini partisinden önemli görmez. Bu millet kendisi için değil, kendisi bu millet için vardır. Kendi egosunun zindanına mahkum olup kalanlar, özgürlük şarkıları söyleyemezler. AK Partide siyaset yapanlar, başarılar karşısında şımarmaz.”

İl Ana Kademe ile İl Kadın ve Gençlik Kollarının faaliyet sunumlarının ardından müzakere bölümüne geçildi.

Toplantıda bir konuşma yapan MKYK Üyesi Osman Can, Anayasa kavramı ve yeni Anayasa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunarak, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Anayasaların "toplumsal sözleşme metinleri" olduğunu ifade eden MKYK Üyesi Osman Can, şunları söyledi: “1921 anayasası, ülkemizde vesayet yani dayatma mantığında olmayan tek anayasadır. 1921 anayasasının yapımı esnasında çok şiddetli tartışmalar yaşanmıştır. Bu açıdan en özgür meclis ve anayasa çalışmasıdır. Türkiye’de parlamentolar daha fazla demokrasi istemiş, anayasal kurumlar ise tam tersi yaklaşımlar göstermişlerdir. Vesayetçiler, kapalı bir toplum; köyden çıkmayan, yurt dışına gitmeyen, kolay yönetilebilen bir toplum istiyor. Şimdi yeni anayasa sürecindeyiz. Onların biçtiği hayatı mı yaşayacağız yoksa daha özgür, nasıl bir dünya hayalimiz varsa ona uygun bir hayatı mı? Yapacağımız yeni anayasanın, kardeşçe yaşamamızı sağlayacak, vatandaşlarımızın yüzde yüzünün özgürlüğünü koruyacak bir anayasa olması gerekmektedir.”

Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, toplantıda yaptığı konuşmada AK Parti İstanbul teşkilatının her zamanki gibi coşkulu ve başarılı bir toplantı düzenlediğini belirterek, “Biz seçilmiş insanlarız, görevlerimizin hakkını vermek zorundayız. Danışma Meclisleri çok önemli. Çünkü bir aylık çalışmaları belirliyor. Teşkilat mensuplarının bilgilenmesini sağlıyor. Aynı zamanda fark etmeden eğitim vazifesi de görüyor. AK Parti’nin en büyük gücü, milletimizin derdiyle dertlenen bir parti olmasıdır. Teşkilat içi iletişimimiz çok güzel bir noktada. Mahallelerden ilçeye, ilçelerden ile oradan da merkeze ulaşan bir ilişkimiz var. Böylece tüm meseleler iletilip çözülme imkanına sahip oluyor. Bu iletişim ve samimiyetimizin artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ve İBB Genel Meclisi 1. Başkanvekili Ahmet Selamet’in birer konuşma yaptığı toplantı,  Aziz Babuşcu’nun kapanış ve değerlendirme konuşması ile sona erdi.