İstanbul’da Ramazan Heyecanı Sürüyor

Ramazan ayının paylaşma ve kardeşlik atmosferi AK Parti İstanbul teşkilatının düzenlediği iftar programlarında yaşanmaya devam ediyor.

İstanbul’un 39 ilçesinde devam eden iftar ve sahur programlarına katılarak teşkilat mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın Ramazan mutluluğuna ortak olmaya devam eden Aziz Babuşcu, Eyüp’te düzenlenen Vefa İftarı ve Çekmeköy’de düzenlenen Sahur programına katıldı.

Eyüp Kurtkemeri Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar programına, İstanbul Milletvekilleri Burhan Kuzu, Ömer Dinçer ve Hüseyin Bürge, İl Sekreterya Başkanı Arzu Akalın, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Eyüp İlçe Başkanı Seçkin Turan, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, eski ve yeni 3 Kademe teşkilat mensupları ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Ramazan Paylaşmaktır

İftar programında yaptığı konuşmada 11 ayın sultanı Ramazan ayının rahmet ve merhamet ikliminin bütün hayatımızı kapladığını ifade eden Aziz Babuşcu, “İstanbul teşkilatımız da bu havayı yaşıyor ve bütün İstanbul’a yaşatıyor. Bizlere İstanbul’un her köşesinde hazırladıkları bereketli sofralarla Ramazan’ı dolu dolu yaşamamızı sağlıyorlar. Ramazan bir paylaşma ayı. Paylaşarak kardeş olmanın ayı. Biz de “Ramazan paylaşmaktır. Paylaş ki kardeş olasın” sloganıyla düzenlediğimiz bu iftarlarla bunu amaçlıyoruz. Biz paylaştıkça mutlu oluyoruz. Bugün de burada paylaşımın, kardeşliğin coşkusunu yaşıyoruz ve çok mutluyuz.”

“Bu ayın iklimi kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin dertleriyle ilgilenmemizi gerektiriyor.” diyen Babuşcu, “Birlikte bu mütevazi sofralarda iftar yapıyoruz. Ama bununla birlikte; değil bu sofrayı yiyecek ekmek bulamayan, bu güzel ayda sadece Müslüman oldukları ve iradelerine sahip çıktıkları için katledilen insanlar da var. Mısır’da milletin kendi iradesiyle seçip Cumhurbaşkanı yaptığı bir insan askeri darbeyle görevden uzaklaştırıldı. Şu anda Adeviyye meydanında direnen, iftarlarını orada yapan kardeşlerimiz var. Onlara buradan dualarımızı gönderiyoruz.” dedi.

Aziz Babuşcu daha sonra Çekmeköy İlçe Başkanlığımız tarafından düzenlenen Sahur programına katıldı.

Programa, İstanbul Milletvekilleri Oktay Saral, Metin Külünk ve Osman Boyraz, İl Yerel Yönetimler Başkanı Selim Temurci, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Türkiye’nin Önü Kesilmek İsteniyor

İftardan sahura uzanan bu güzel vakitleri milletimizle ve teşkilat mensuplarımızla paylaşmaktan duyduğu sevinci dile getiren Babuşcu, sözlerine şöyle devam etti: “Mübarek Ramazan günü, Mısırda cuntacıların yol açtığı vahşet ve katliamlarla içimiz yanıyor. Darbeciler, hiçbir şiddete meyletmeden sadece meydanlarda özgürlük şarkıları söyleyen insanlara ateş açıyor. Yüzlerce insan ölüyor, binlercesi yaralanıyor ve bu katliam, dünyanın gözleri önünde belli aralıklarla tekrarlanıp duruyor. Türkiye’de de yaşanması istenen bu görüntülerin gösterdiği net ve acı bir gerçek var: Batı, İslam dünyasında demokrasi istemiyor. Halkın özgür iradesiyle işbaşına gelen yönetimleri çıkarlarına uygun bulmuyor. Bu nedenle de meydanlardaki halkın değil darbecilerin, diktatörlerin, faşistlerin yanında yer alıyorlar. AK Parti iktidarıyla ayağa kalkan ve geleceğe, güzel günlere koşan Türkiye’nin de önü kesilmek isteniyor. Buna izin veremeyiz. Bizim aldığımız mesafe, bizim kazandığımız güç; aynı zamanda mağdur coğrafyaların mazlum halkları için de önemli. Yaptığımız her çalışmada bunu aklımızda tutmamız, sorumluluklarımızı bu bilinçle yerine getirmemiz gerekiyor.”