İstanbul’un Geleceğini Düşünüyoruz

Beşiktaş İlçe Başkanlığının düzenlediği ‘Birlik ve Beraberlik Yemeği’ İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun katılımıyla yapıldı.

Teşkilatın her kademesinden çok sayıda davetlinin olduğu programa, İstanbul Milletvekili Nimet Baş, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş İlçe Başkanı Zeynel Abidin Okul, iş adamları, ve STK temsilcileri de katıldı. 

Programda bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, nazik davetlerinden dolayı Beşiktaş teşkilatına teşekkür ederek, “Beşiktaş’ı oluşturan çeşitli kesimlerle bir araya gelmek, Beşiktaş’ta yerel seçimlerle ilgili gündemimizi paylaşma imkanı bulmak ve böyle değerli insanlarla aynı sofrada buluşmaktan çok memnunum.” dedi.

Anlatılacak Çok Hizmet Var

Aziz Babuşcu sözlerine şöyle devam etti: “Benden önce, İBB Başkanı İstanbul ve Beşiktaş için yaptıklarını anlattı. Aslında anlatacak daha çok hizmet vardı. Bize Gezi Parkı özelinde eleştiri yönelten, çevreci duyarlılığa sahip olanların belki bilmedikleri bir hizmeti anlatacağım. Çevreci bir iktidar olduğumuza çok iyi bir örnektir. Biliyorsunuz, İstanbul’un su havzaları çok önemli, korunması gereken yerler. 2004 yılına kadar su havzalarıyla ilgili olarak İstanbul’da kamulaştırılan alan 10 milyon m². Son 3 yılda ise 15 milyon m² . Bunun bütçeye yansıyan değeri 1 milyar dolar. Bu görünen bir şey değil ama bizi çevre noktasında eleştirenlerin bilmesi gereken bir şey.”

İstanbul’un Geleceğini Düşünüyoruz

Hizmet anlayışlarının bugünü değil geleceği düşünmeyi gerektirdiğini ifade eden Aziz Babuşcu sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz on yıllar sonrasını, İstanbul’un geleceğini düşünerek projeler yapıyoruz ve hayata geçiriyoruz. Çünkü biz günlük düşünmüyoruz. Hizmet anlayışıyla çalışan bir ekibiz. İş yapıyoruz. Yaklaşan bir yerel seçim var. Bu seçim bizim için çok normal, çok doğal yerel bir seçim. Sadece yerel sonuçları olacak; belediye başkanlığı, Meclis üyeliği yarışı yaşanacak. Ama bundan önceki seçimlerde olduğu gibi; bu seçimlerden sadece yerel sonuçlar beklemeyen, bunun için çeşitli mühendislik hesapları yapan bir yapı var. Bu durum, bize sadece yerel bir seçime gitmeyeceğimizi gösteriyor. Teşkilatla birlikte, milletimizin emanetini en güzel şekilde taşımaya çalıştık, bundan sonra da o emaneti taşımaya devam edeceğiz. Bu sonucu almak için bütün teşkilatımın üstüne düşeni yapacağına inanıyorum.”

Programda konuklara seslenen İBB Başkanı Kadir Topbaş, yerel seçimlerde olsun genel seçimlerde olsun bir partiyi tercih noktasında spor müsabakalarında taraftarlık anlayışından kurulmak gerektiğini vurgulayarak, “Destek verdiğiniz siyasi parti eğer sizi yanıltmışsa eğer beklentilerinize cevap vermemişse, eğer verdiğiniz oy yetkilerini doğru kullanmamışsa desteğini çekersiniz. Sandıkta hizaya getirirsiniz. Vatandaş olarak bu hakkınız hep olacaktır, olmalıdır. Bizim dönemimizde İstanbul’da büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandı. Biz bunu daha da ileri götürme ufkuyla İstanbul için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.