“İstanbul’un Kurtuluşu Kutlu Olsun”

Aziz Babuşcu, İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Babuşcu’nun mesajı şöyle:

 

"Kıtaları ve medeniyetleri buluşturan güzel İstanbul’umuzun düşman işgalinden kurtuluşu gibi son derece anlamlı bir günü idrak etmenin, mutluluk ve gururu içindeyiz.

 

Medeniyetler ve kültürler başkenti İstanbul, tarih boyunca büyük dönüşümlere tanıklık etmiş, tüm evrensel nitelikleriyle büyük bir dünya kentidir.

 

Bundan 558 yıl önce, Fatih Sultan Mehmet’in yönetiminde fethedilmesiyle yeni bir çağın başlamasına yol açan İstanbul, yüzyıllar sonra 6 Ekim 1923’te birkaç yıllığına maruz kaldığı düşman işgalinden kurtarılması ile de, Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki Kurtuluş Savaşımızın zaferler alanındaki son halkasını oluşturmuştur.

 

İstanbul’un kurtuluşu ve ardından Lozan Anlaşmasının imzalanmasıyla, tarih boyunca bağımsızlığa özel bir önem vermiş olan aziz milletimiz, hakettiği bağımsızlığına, milli egemenliğine ve hürriyetine kavuşmuştur.
 

Bu tarihi özelliğinin yanına kendine mahsus başka özellikleri de katarak evrensel ve küresel bir dünya kenti olan İstanbul, ülkemizin ekonomik, toplumsal ve kültürel hayatına da çok önemli katkılarda bulunmaktadır ve bulunmaya da devam edecektir.

 

Her zaman ifade ettiğimiz gibi, İstanbul Türkiye’dir. Türkiye’nin bütün renklerinin, zenginliklerinin ve güzelliklerinin şahsında kristalleştiği ortak bir değerimiz, Türkiye coğrafyasına has her türlü lokal tadın üstün değerlerle mezcedildiği muhteşem bir kültür potasıdır.

 

Bundan dolayıdır ki; bu güzel şehri sevmek, ona hizmet etmek, bizim için ülkenin tamamına gösterilmiş bir teveccüh ve vicdan borcuyla eşanlamlıdır.

 

Bu şehre hizmet etmenin, üstlenilmesi gereken büyük ve ağır bir sorumluluk olduğu kadar, yerine getirilmesi gereken zevkli bir görev olduğunun da her zaman bilincindeyiz.

 

İstanbul’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu güzel vatanı bize emanet eden ve onun uğrunda canını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, sevgili İstanbulluların bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyorum."