İstanbul’un Yardım Eli Şanlıurfa’da

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının “Üşüyorum, Yardım Edin!” sloganıyla başlattığı yardım kampanyasında toplanan yardımlar, Şanlıurfa'daki Suriyeli misafirlerimize ulaştı.

Mazlumların İstanbul'u Var

Aziz Babuşcu'nun başkanlığında yola çıkan ve TBMM Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, Milletvekilleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile İlçe ve Belediye Başkanlarının da yer aldığı heyetimiz, Şanlıurfa'daki ekiplerle birlikte yardımların dağıtımını başlattı.

Heyetimiz, güne yardımların dağıtılması için Şanlıurfa'da oluşturulan lojistik merkezini ziyaret ederek başladı. Burada bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, kampanyanın amacına ulaşması için çaba sarf eden bütün teşkilat mensuplarımıza ve çalışanlara teşekkür etti.

Üşüyorum, Yardım Edin!

Geziyi takip eden gazetecilerin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü de kutlayan Aziz Babuşcu, sözlerine şöyle devam etti: “Muhacir kardeşlerimizi izliyoruz, bireysel anlamda katkılarımızı da elbette yapmaya çalışıyoruz. Daha öncesinde de bizi İstanbul'da ziyaret eden birçok değerli kardeşlerimize katkılarımızı sunuyorduk. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için buraya gelip alanı, sahayı bizzat müşahede ettiğimizde ‘bir yardım kampanyası oluşturabilir miyiz?’ fikri oluştu. İstanbul'a döndüğümüzde il yönetimimizle, belediye başkanlarımızla konuştuk ve bu yardım kampanyasını hiç bir ajans çalışmasına gerek kalmadan, burada gördüğümüz sözü söyleyerek, ‘Üşüyorum, Yardım Edin!” diyerek kampanyayı başlattık." 

‘Ensar ve Muhacir Olmanın’ Anlamını Biliyoruz

Yardım malzemesi taşıyan ve bir kısmı hala yolda olan yardım tırlarının en kısa sürede kentte ulaşacağını belirten Aziz Babuşcu, şunları söyledi: “Bu yardım kampanyasını biz bahar başına kadar sürdürmeyi düşündüğümüz için bugünlük 134 tır yardım topladık, ama bu yardımlar yarın 150 - 200 tıra çıkacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu depo süreklilik arz edecek şekilde faaliyette olacak. Açılışını yapacağımız ve giyim eşyalarının muhacirlere hediye edileceği mağazamızda yardımların süreklilik arz edecek şekilde sürdürülmesi için devamlı İstanbul'dan takviye yapacağız. Bulundukları yerlerden getirilecek kardeşlerimizi, çocuklarımızı bu mağazamızdan giydirerek tekrar servis araçlarımızla evlerine bırakacağız. Bu kampanya, ‘ensar ve muhacir olmanın’ anlamını bilerek ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun talimatlarıyla başladı. Kampanyaya katkı sunan hayırseverlerimize, vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”  

Hayırda Yarışanlar Topluluğu

Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul teşkilatının sadece siyasi başarılara imza atmadığını hatırlatarak, "Aynı zamanda, işte böyle bir yerde bir mazlumun sesi bize ulaşırsa, onun için de en iyisini yapmayı ispatlamış bir teşkilat olarak, gerektiğinde en güçlü sivil toplum kuruluşu mantığı içerisinde hareket ederiz. İşte bugün burada olduğu gibi; siyasetin ötesinde, bir iyilik kervanının, bir hayırda yarışanlar topluluğunun öncüleri olarak böyle bir başarıya daha bugün burada imza attık." şeklinde konuştu.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in konuşmalarının ardından lojistik merkezinde incelemelerde bulunan İl Başkanımız, şu an itibariyle; 30 bin battaniye, 20 bin elektrik ve soba şeklinde ısıtıcı, 297 bin kışlık giysi ve 2 bin 500 koli kıyafet, 3 bin 775 bin paket çocuk bezi, 180 bin hijyen malzemesi, 50 bin çift ayakkabı, 9 bin oyuncak, 200 ton gıda ile 26 kuru gıda kolisinin depolara yerleştirildiğini söyledi.

Fırın ve Market Hizmete Girdi

Aziz Babuşcu, daha sonra günde 20 bin ekmeğin pişirileceği mobil fırını çalıştırdı. Fırında Suriye'den gelen misafirlerimizin damak tadına uygun ekmek üretilecek ve dağıtılacak.

Heyetimizin sonraki durağı Hayati Harrani Mahallesi'ndeki giyim marketi oldu. Tamamı kullanılmamış olan kıyafetlerin mağaza ortamında sunulduğu giyim marketi, özellikle Suriyeli çocukların giydirilmesi için hizmet verecek. Yaşadıkları kamp veya evlerden alınan Suriyeli aileler, mağazada istedikleri kıyafetleri aldıktan sonra tekrar görevli ekipler tarafından yaşadıkları yerlere götürülecekler. Mağazanın açılış kurdelesini kesen ve Suriyeli çocuklarla ilgilenen Aziz Babuşcu, burada toplanan Suriyeli mültecilere hitap etti. İl Başkanımız, “Yurdunuzdan, evinizden kopartıldınız ancak burası da sizin eviniz. Sizlere her türlü desteği vermek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Kendinizi yalnız hissetmeyin, yanınızda Türkiye var, biz varız.” dedi.

İstanbul’dan giden heyetimiz, ekiplere ayrılarak Suruç’a doğru yola çıktı. Çadır ve kampları ziyaret eden heyet üyelerimiz, Suriyeli kardeşlerimize yardım malzemelerini dağıttılar ve bölgede yaşananlarla ilgili bilgi aldılar. Aziz Babuşcu da çadırlara girerek sığınmacılarla sohbet etti ve beraberinde getirdiği oyuncak, gıda malzemesi ve giysilerin bulunduğu yardım paketlerini misafirlerimize dağıttı.