Kadın Kolları Yeni Başkanını Seçti

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yoluyla katıldığı kongre, büyük bir heyecan ve coşkuya sahne oldu.

Divan Başkanlığını İstanbul Milletvekili Halide İncekara’nın yaptığı kongreye Aziz Babuşcu ile birlikte, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, TBMM Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Genel Merkez SKM Başkanı Mustafa Ataş, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Milletvekilleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Genel Merkez ve İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları ve birçok teşkilat mensubu katıldı.

Genel Merkez ve İstanbul İl Kadın Kollarının çalışmalarının anlatıldığı sunumlarla başlayan kongrede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yoluyla teşkilat mensuplarımıza hitap etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüm annelerin Anneler Günü'nü tebrik ettiğini ifade ederek, ''Bu yıl Anneler Günü'nü ben de buruk şekilde yaşıyorum. Annemin doğduğu, büyüdüğü şehirden, ana ocağım Rize'den sevgili annemi de rahmetle yad ediyorum. 'Allah ondan razı olsun, mekanı cennet olsun' diyor, Rabb'imin, cenneti ayaklarının altına serdiği tüm anneleri rahmet ve mağfiretiyle kuşatmasını niyaz ediyorum'' dedi.

Erdoğan, tüm annelerin, Anneler Günü'nü kutladığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: ''Bizim medeniyetimizde annelik ve şehitlik mertebeleri en yücelerindendir. Hem annelik, hem şehit anneliği mertebesine yükselmiş tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, şehitlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet niyaz ediyor, annelerimize de tekrar sabır temenni ediyorum. Başta Filistin'in anneleri olmak üzere dünyanın her yerindeki mazlum, mağdur, evlat acısı yaşayan annelerin de gününü kutluyor, onlara bir kez daha selam ve dayanışma mesajlarımızı iletiyorum. Özellikle Suriye'de, Suriye'nin kentlerinde biricik evlatlarını yitirmiş annelere, annelerini yitirmiş çocuklara, umutlarını asla kaybetmemelerini, Türkiye'nin ve Türkiye annelerinin yanlarında olduğunu, sabırla, selamete inşallah erişeceklerini hatırlatmak istiyorum.

Annelerin derdini kendi dertleri, meselesini kendi meseleleri olarak gördüklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle sözlerini şöyle sürdürdü: ''Onun için eşsiz kalan annelere bildiğiniz gibi her ay 250 lira, iki ayda bir 500 lira ödeme kararı verdik ve çok kısa bir sürede bu proje uygulamaya giriyor. Anneler ağlamasın, çocuklar öksüz yetim kalmasın, hanım kardeşlerimiz eşlerinin, nişanlılarının, kardeşlerinin acı haberiyle yere yığılmasın, yıkılmasın diyerek, tüm teşkilat olarak elimizi, yüreğimizi hatta bedenimizi ortaya koyduk. Anneleri mutlu bir ülkenin geleceğinin de mutlu olacağına inandık. Kadınları umutlu bir ülkenin istikbalinin de aydınlık olacağına inandık. 9,5 yıl boyunca her türlü ayrımcılığa karşı kararlılıkla mücadele ederken, özellikle kadınlara yönelik ayrımcılığın üzerine cesaretle gittik.''

Erdoğan, siyaseti kadınlar için yapmakla yetinmediklerini, siyaseti kadınlarla birlikte yaptıklarını vurgulayarak, ''Hanım kardeşlerimizi büyük Türkiye davamızın en merkezinde, kalbinde görmek istedik ve hamd olsun AK Parti olarak bunu başardık'' dedi.

Erdoğan, ''Türkiye genelinde kadınlar AK Parti sayesinde, AK Parti'nin Kadın Kolları sayesinde cesaretle doğruldular ve her alanda varlık göstermeye, her alanda haklarını teslim almaya, her alanda daha güçlü hak mücadelesi yürütmeye başladılar. Allah'ın izniyle bizlerin ve sizlerin gayretleriyle hep birlikte Türkiye'yi büyütürken inşallah kadın haklarını daha ileri standartlara ulaştıracak, hanım kardeşlerimizin hak mücadelesini daha ileri seviyelere taşıyacağız'' şeklinde konuştu.

İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Yaman, konuşmasında İstanbul İl Kadın Kollarının kurumsallaşarak Türk kadın hareketi içindeki yerini aldığını söyleyerek, “Kadın kollarımız bugün dünyanın en kalabalık sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldi. Ulaştığımız bu nokta için mutluyum ve eminim ki yeni görev alacak arkadaşlarımız daha güzel, daha büyük işlere imza atacaklardır.” dedi.

Aziz Babuşcu, bütün annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, İstanbul teşkilatları olarak sahip oldukları birikim, samimiyet ve ortak aklın aslan payının kadınlara ait olduğunu belirtti.

Babuşcu, “Bazen şefkat, bezen nezaket, bazen enerjinizle İstanbul teşkilatının büyük bir parçası oldunuz. Sizlerle birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Genel Başkanımıza yol arkadaşlığı yaptığımız, onu bir dünya lideri haline getiren emekleriniz için takdirlerimi sunuyorum. Kadın Kollarımıza bugüne kadar emek vermiş bütün hanım kardeşlerimin çabaları bundan sonra da artarak devam edecek ve partimize güç katmaya devam edecektir.”

Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem kongrede yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'de 6 milyon 666 bin üyesi olduğunu, bunun 1 milyon 666 bininin İstanbul'da bulunduğunu belirterek, ''İstanbul'un da 750 bini kadın üyeler. Kadın üyelerimizin Türkiye'deki sayısı ise 2 milyon 552 bin. Yani AK Parti gerçekten ülkenin değil, dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden biri, ama tek başına kadın kolları da Türkiye'nin ve dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden biri'' dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ise, AK Parti'nin kurulmasıyla kadınların siyasette aktif rol olmaya başladığını ifade ederek, ''Sosyal güvencesi olmayan kadınlarımıza maaş bağlandı, kız çocuklarımızın eğitimleri için burs olanağı sağlandı. TBMM'de, ilk iktidar olduğumuzda kadın milletvekili oranı yüzde 4 iken, bugün bu oran yüzde 14.1'e çıktı. Bizler belli bir zümrenin değil, bu vatanın partisiyiz'' şeklinde konuştu. 
    

AK Parti İstanbul teşkilatının ve kadın kolları üyelerinin büyük coşkusuna sahne olan kongre sonunda, Özlem Zengin Topal İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı seçildi.