Kardeşlik Hukukumuzu Diri Tutmalıyız

İstanbul’da Ramazan heyecanı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından ”Paylaş ki Kardeş Olasın” sloganıyla düzenlenen iftarlarla devam ediyor.

Teşkilatın eski ve yeni üyelerini bir araya getiren Başakşehir ve Sultangazi Vefa İftarları, büyük bir katılım ve heyecanla geçekleştirildi.

Aziz Babuşcu’nun katılımıyla gerçekleştirilen programlara, İstanbul Milletvekilleri, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, eski ve yeni 3 Kademe teşkilat mensupları ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Başakşehir İlçe Başkanlığının iftar programına katılan Aziz Babuşcu, “Ramazan; özlemle beklediğimiz, kavuştuğumuz zamanda rahmet ikliminden istifade etmeye çalıştığımız, 11 ayın sultanı olan bir ay. Biz Ramazan ayında paylaşırız çünkü ancak paylaşırsak kardeş olabileceğimize inanırız. Ne mutlu ki Başakşehir’de de bu akşam aynı duygu ve atmosfer var.” dedi.

Kardeşlik Hukukumuzu Diri Tutmalıyız

Teşkilatların birlik ve beraberliğinin AK Parti’nin başarısının anahtarı olduğunu söyleyen Babuşcu sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir arkadaşımızın küs olmasına tahammülümüz yok. Hiçbir arkadaşımızın kırılmasına, kalbinin incinmesine tahammülümüz yok. Her bir arkadaşımızın heyecanına, her bir arkadaşımızın pozisyonuna, gücüne ihtiyacımız var. Kardeşlik hukukumuzu diri tutmalıyız. Son aylarda yaşadığımız olaylar ortada. Böyle bir seçime gidiyoruz. 2014 böyle bir atmosferde gerçekleşecek. Bakın önümüzdeki günlerde üniversitelerin açılmasıyla beraber benzer provokasyonlar ve benzer itibarsızlaştırma oyunları olabilir. Bu planlara karşı çok duyarlı olmalıyız. Ne yapılmak istendiği, nasıl bir senaryonun hayata geçirilmek istendiğini Mısır örneğini de dikkate alarak, Mısır'da yaşananları da göz önünde bulundurarak düşünmeli, görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz."

Aziz Babuşcu, Sultangazi’de yaptığı konuşmada böyle bereket ve rahmet dolu sofralarda teşilatımızla ve İstanbullularla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

Milletimiz Sandığa Sahip Çıktı

Programda yaptığı konuşmada Mısır’da yaşanan olayları değerlendiren Babuşcu şunları söyledi: “Mısır’da olanları üzülerek görüyoruz. Biz şu anda iftarı beklerken Adeviye Meydanı’nda kendi iradelerine sahip çıkıp adalet için direnen kardeşlerimiz var. Mısır’da milletin kendi iradesiyle seçip Cumhurbaşkanı yaptığı bir insan askeri darbeyle görevden uzaklaştırıldı. Sandıktan güçlü bir şekilde çıkmış olmasına rağmen bunu yeterli görmeyen bazı güçler, orduyu devreye sokarak, kandırılmış küçük bir kitleyi de harekete geçirerek seçilmiş bir Cumhurbaşkanına darbe yapmışlardır. Orada uygulanan proje aslında bu algıyı yerleştirmek üzerine kurulmuştur. Aynı proje ülkemizde de uygulanmak istendi. Milletimiz sandığa, iradesine sahip çıkarak Kazlıçeşme’de buna dur dedi. Kendi iradesini hiçe sayanlara hayır demeyi, dur demeyi bu teşkilat her zaman bilmiştir. Her zaman diri, her zaman dinamik, her zaman canlı olmak durumundayız. Çevremizdeki insanlara da bu odakların gerçek niyetlerini bir bir anlatmamız gerekir. Gerçekten bilinçli olmak, motivasyonumuzu yüksek tutmak zorundayız.”