“Kılıçdaroğlu’na Gerek Kalmadı, Ergenekon Chp’ye Geldi”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ümraniye’de inşa edilecek Ümraniye Tepeüstü Köprülü Kavşağı temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ümraniye'de yapacağı tepeüstü köprülü kavşağının temel atma törenine Aziz Babuşcu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Seyfi Aktülün, Ekonomi İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kemal Akar, Ümraniye, Üsküdar, Sultanbeyli ve Çekmeköy İlçe Başkanları ile Belediye Başkanları, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kılıçdaroğlu’na Gerek Kalmadı, Ergenekon Chp'ye Geldi


Törende bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, Ergenekon terör örgütünün nerede olduğunu sorup üye olmak için adres isteyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na milletvekili aday adayı müracaatı yapan Ergenekon sanıkları üzerinden cevap verdi. 
Tepeüstü Köprülü Kavşak Projesi temel atma törenine katılmak üzere Ümraniye’ye gelen Babuşcu, yaptığı konuşmada CHP’ye yüklendi. 12 Haziran seçimleri öncesinde gerilime ve ötekileştirmeye dayalı bir propaganda anlayışının tezgâhlanmaya çalışıldığı uyarısını yapan Babuşcu, “Biz projelerden, yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan bahsediyoruz. Biz Marmaray’ı, tüp geçidi, trafiği rahatlatacak projeleri konuşuyoruz. Onlar ise Ataşehir’de bir mahalle parkını açarken karalamayı, yalanı, iftirayı pervasızca kullanıyor.” dedi.


Kılıçdaroğlu’na seslenen Babuşcu, “İnce götürmenin büyük götürmenin nasıl olduğunu görmek istiyorsanız, önce Ataşehir’e gideceksiniz. Sonra Silivri’ye gideceksiniz, sonra Sarıyer Belediyesi’ne gideceksiniz. İnce götürmenin büyük götürmenin ne demek olduğunu orada göreceksiniz. Biz bilgisiz ve belgesiz konuşmayız. Bunlar üzerinde siyaset yapmayı da doğru bulmayız. Neden bu ilçeleri söylüyorum. Bu ilçelerde polisin savcının gözetiminde yaptığı 20 gözaltı var. Sarıyer’de aynısı oldu, rüşvet çerçevesinde. Maltepe’de de aynısı oldu. Biz sadece soruşturma kapsamında olan yerleri söylüyoruz.” diye konuştu.


Kılıçdaroğlu’nun “Nerede bu örgüt, gideceğim üye olacağım” sözlerini de eleştiren Aziz Babuşçu, “Üye olmasına gerek kalmadı. Ergenekon mensupları milletvekili olmak için partiye geldi. Onlar üye oldu, gerek kalmadı.” ifadesini kullandı.

Topbaş: Yer Altında, Üstünde, Alt Yapıda Onlarca, Binlerce Şantiye Ve Çalışma Var


Ümraniye tepeüstü köprülü kavşağı temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2011 yılı sonuna gelindiğinde Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları yatırımların 43 milyar liraya ulaşacağını kaydederek, "Yer altında, üstünde, alt yapıda onlarca, binlerce şantiye ve çalışma var. Göreve geldiğimiz zaman İstanbul'daki kavşaklar sayısı 57 adet idi. Biz bu güne kadar 7 yıl içinde İstanbul'a yaptığımız kavşak ve yol çalışmalarının toplamı 231 adettir. Bunlara yapmış olduğumuz harcamalar da 5 milyar lira civarında. 405 kilometre ham yol yapmışız. Şu anda 24 tane kavşak inşaatımız devam ediyor."diye konuştu.