Mahalle Başkanlarımız Bizim Gönül Süvarilerimiz

AK Parti İstanbul Mahalle Başkanları Toplantısı, Aziz Babuşcu’nun başkanlığında İl Başkanlığında yapıldı.

Bölge sırasıyla 3 bölüm halinde yapılan toplantıya, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  İBB Başkanı Kadir Topbaş, İlçe Başkanları, İlçe Teşkilat Başkanları ve 954 Mahalle Başkanı katıldı.

İl Teşkilat Başkanı Halis Dalkılıç’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Mahalle Başkanlarımıza seslenen Aziz Babuşcu, “Bizim gönül süvarilerimiz, uç beylerimiz, sancaktarlarımız olan, teşkilatımızın en anlamlı, en önemli görevini yapan ama bunun karşılığında çoğu zaman gerekli takdiri göremeyen Mahalle Başkanlarımızla birlikte olmaktan, onlarla bu güzel atmosferi paylaşmaktan son derece memnunum. Mahalle Başkanlarımız gönüllere yolculuk ediyor ve bu siyasi hareketin temel vasfı da gönüllerde yer tutmuş olmasıdır. Mahallede emek verilmezse, başarı sağlanamazsa İstanbul’da başarılı olmak imkansızdır.” dedi.

Babuşcu sözlerine şöyle devam etti: “Yine önemli bir seçime yaklaşıyoruz. Ülkemizde yapılan seçimler, hep demokrasinin genel geçer kuralları içerisinde yapılmanın ötesinde anlamlar taşıyor. Bu yüzden her seçim bir öncekinden daha önemli hale geliyor. 2014 seçimlerinde daha önceki seçimlerde çalışarak yükseklere koyduğumuz çıtayı düşürmemenin mücadelesini vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de düşündüğümüzde, AK Parti iktidara geldiğinden beri devam eden AK Parti’yi tasfiye etme planlarının yeniden uygulanmaya çalışılacağı açık. Bu planları engellemek için ilk yapmamız gereken yerel seçimlerde net bir başarı elde etmek. Sizler bu teşkilatın sancaktarları, uç beyleri olarak; yine sorumluluklarınızı bir dava bilinciyle, medeniyet endişesiyle, gelecek hayalleri ve kaygısı ile kuşanacak ve yine AK Parti’nin milletle buluşmasına aracılık edeceksiniz. Bildiğiniz gibi sorumluluğumuz sadece Türkiye’yi kapsamıyor. Sayın Başbakanımızın son Afrika gezisini hep birlikte izledik. Oralardaki izlerimizi takip ediyoruz, bugün de buradayız, yanınızdayız diyoruz yaptığımız yardımlarla, gösterdiğimiz ilgiyle. Bu hissimiz bütün komşu ve mağdur coğrafyalar için geçerli. Bu yüzden; bu bilinçle, başarılı olmak zorunda olduğunu bilerek sorumluluklarınızı yerine getireceğinize inanıyor, birlikte kutlayacağımız yeni bir zafer için sizlere güveniyorum.”

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın bir konuşma yaptığı toplantıda, Mahalle Başkanları söz alarak, teşkilat çalışmaları, yerel sorunlar ve hizmetler ve seçim hazırlık çalışmalarıyla ilgili düşünce ve önerilerini dile getirdiler.