Milletimiz Bu Oyuna İzin Vermeyecek

Aziz Babuşcu, (İSTESOB) İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin düzenlediği istişare toplantısına katılarak, Esnaf ve Sanatkar Odaları Başkanlarıyla bir araya geldi.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa, İl Ekonomi İşleri Başkanı Kenan Danışman ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

İSTESOB’UN faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ve İSTESOB Başkanı Akif Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından oda başkanlarına seslenen Aziz Babuşcu, “Ekonomi İşleri Başkanlığımızın düzenlediği toplantılarda, esnaf ve sanatkarlarımızla, sanayicilerimizle bir araya gelerek, onların sorunlarını dinleme, karşılıklı görüş alışverişi yapma şansı buluyoruz. Bugün de sorunlara pratik çözümler üretmek açısından çok faydalı olan bu toplantılardan birini yapıyoruz. Biz hiçbir zaman çözemeyeceğimiz bir problem için, yapmayacağımız bir şey için söz vermeyiz. Bugün burada konuşulan sorunlarla ilgili olarak da elimizden geleni yapacağız.”

Konuşmasında Taksim Gezi Parkı süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Babuşcu, şunları söyledi: “Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en iyi Mayıs aynı yaşarken, tarihinin en büyük projelerini hayata geçirirken gerçekleşen bu olayların sebebini anlamamız, gerçekte ne olduğunu görmemiz gerekir. Bu yaşananları Türkiye’deki demokrasi mücadelesinden, statükolarını, ayrıcalıklarını ve çıkarlarını korumaya çalışan merkezdeki güçlerden bağımsız değerlendiremeyiz. Cumhuriyet tarihi boyunca olduğu gibi; çevrenin yani milletin taleplerini seslendiren, Türkiye’yi bağımsız ve güçlü bir ülke haline getirmeye çalışan her lidere yapılan operasyonların bir benzeri Başbakanımıza yönelik olarak da yapılmak isteniyor. Bu operasyonun uluslararası ve yerli aktörlerini biliyoruz. Milletimiz bu oyuna izin vermeyeceğini gösteriyor. Kazlıçeşme’de toplanan milyonlar sadece AK Partili değildi. Milli iradeye, kendi seçtiği iktidara sahip çıkan insanlar vardı orada. Milletimizin feraseti ve sağduyusuna uyun olarak, aklıselim içinde davranmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi aydınlık yarınlara ulaştırmak için çalışıyoruz ve milletimiz bize sahip çıktığı sürece onların beklentilerini karşılamaya devam edeceğiz.”