Muharrem Kerbela Ayıdır

Aziz Babuşcu, Muharrem ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, bu ayın dinler ve İslam tarihinde müstesna ve çok yönlü bir yeri olduğunu belirten Aziz Babuşcu, şunları söyledi:

''Zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Hz. Muhammed'in (sav) sevgili torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği Muharrem ayının özellikle 10. gününün İslam aleminde ayrı bir önemi vardır. Muharrem ayı, Kerbela şehitlerini anarken, İslam aleminin duyduğu derin acıyı da paylaştığı bir aydır.

Başta Seyyid-i Şüheda Hz. Hüseyin ve Kerbelâ şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, günümüzde bütün Müslümanlara düşen en önemli görevlerden birinin bu tür müessif olaylardan ders almak, Müslümanların birlik ve beraberliğini zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmak olduğunu bir kez daha ifade ediyor ve ondört asırdan beri Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde bir Muharrem ayı yaşamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem`in en önemli anlamlarından birinin de Hicret olduğunu ifade eden İl Başkanımız, “Hicretin İslam tarihinde özel bir yeri ve anlamı vardır. Hicret Müslümanlar için zorluklardan kurtuluş, kardeşlik, birlik ve paylaşma ekseninde yeni bir dünyaya açılmaktır. Bir kaçış değil bir arınıştır. Bu yönüyle hicret günümüzde alınması gereken pek çok dersleri içermektedir. Bu manada hayatı, kirlilikten arınmışlığa, kötülüklerden iyiliğe, boş ve faydasız olandan hayırlı ve güzel olana bitip tükenmek bilmeyen bir hicret olarak görebilmek, ona bir anlam kazandırmak demektir ”