Öğretmenlerimiz Hem Geçmişi Öğretir, Hem Bu Günü Ve Geleceği İnşa Eder

Aziz Babuşcu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Aziz Babuşcu'nun mesajı şöyle:“Öğretmenlik, insanlık tarihindeki belki de en eski ve en soylu meslektir. Çünkü bir fabrika işçisinden Cumhurbaşkanına kadar, bir toplumda hayatın tüm alanında görev yapanların hepsi de, son tahlilde öğretmenlerin eğitim ve yetiştirmesinin ürünüdür.

Bilim ve teknolojinin en üst düzeyde yaşandığı günümüzde uygarlık ve çağdaşlaşma yolunda öğretmenlerimizin üstlendiği bu kutsal görev ve sorumluluk bilinci, geleceğimizin en büyük güvencesi olacak, milli kültür ve medeniyetimizin ışıklı kalesi, ancak fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin omuzlarında yükselecektir. Bilginin, aynı zamanda en önemli ekonomik değer ve sermaye haline geldiği çağımızda, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak idealimizi gerçekleştirmek için öğretmenlerimizin ne kadar hayati bir işleve sahip olduğu, tartışma götürmez bir gerçektir.Birçokları, yüzeysel bir bakışla, öğretmenlerimizin bize sadece hayatın devamı için gerekli bilgileri öğrettiğini düşünür.Oysa derinlemesine bakıldığında, öğretmenlerimiz bize bilgiden önce, bilginin hayatımız için neden önemli olduğuna dair, daha köklü bir bilinç ve perspektif sunarlar.

Kazanılması gereken asıl büyük servetin; para, şöhret ve makamdan öte, irfan, erdem ve bilgelik olduğunu öğretirler. Bilginin sadece kendisini değil, ahlakını da öğretirler. Ahlaktan, erdemden ve irfandan yoksun kuru bilginin, insanlığa huzur ve mutluluk yerine yıkım ve acılar getirdiğini öğretirler. Nitekim ahlaki ve manevi boyuttan bağımsızlaştırılmış bir bilginin, dünyaya sadece savaşı, adaletsizliği, bencilliği ve huzursuzluğu getirdiğini, birçok coğrafyadan yükselen çığlıklara bakarak yakından anlayabiliyoruz.Değer üretmeyen bir bilgi, insan hayatına teknolojik açıdan bazı kolaylıklar sağlasa da, insani değerler dünyasının içine sürüklendiği anlam krizinin çözümüne hiçbir katkı sağlayamaz.

İşte tam da bu noktada, öğretmenlerimizin insanlığın geleceği adına bilgi yüklemesi yapmaktan çok daha öte bir önem ve değere sahip olduğu mutlak bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Öğretmenlerimizin çocuklarımızı ve gençlerimizi her açıdan donanımlı yapmak için üstün bir gayret ve fedakârlık güdüsü içinde görev yaptıklarına olan inancımız tamdır.

Hızla gelişmekte olan bir ülke olarak, hiç kuşkusuz öğretmenlerimizin bir takım sorun ve sıkıntıları olduğunun bilincindeyiz ancak bunları en kısa sürede aşmak için bütün gücümüzle çalışmayı siyasetteki varlık nedenlerimizden saydığımızı ve bu konuda büyük bir kararlılık ve iradeye sahip bulunduğumuzu bilhassa belirtmek isterim. Çünkü toplumun mutluluğunun öğretmenlerimizin mutluluğuyla doğru orantılı olduğu,siyaset şuurumuzun şaşmaz öğelerindendir.

Öğretmenlerimiz, bir yandan geçmişi öğretirken, bir yandan da bugünümüzü ve geleceğimizi inşa ederler. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, bizleri yetiştiren ve bizlere emek harcayan fedakâr öğretmenlerimize en kalbi saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyor, bütün öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla tebrik ediyorum.”