Ramazan Arınma, Kardeşlik Ve Paylaşma Ayıdır

Ramazan ikliminin, inanç ve gönül dünyamızda rahmet ve merhamet çağlayanları oluşturduğuna dikkat çeken Aziz Babuşcu şunları söyledi: “Ne mutlu bize ki, biz Ramazanı olan bir inanç ve kültür dünyasının mensuplarıyız. Biz, Ramazanı olan bir medeniyetin çocuklarıyız. Ramazanın özündeki rahmet, merhamet ve bereket, hem gönüllerimizin kirlenmişliğini ve tozunu gidermekte hem de şahlandırdığı sevgi, kardeşlik ve paylaşma duygularıyla toplumsal hayatımızın huzur ve barışına büyük katkı sağlamaktadır.”

Ramazan’ın, lüks tüketimin körüklendiği, dünyevi şımarıklık ve çılgınlıkların eğlence ve gösteri haline dönüştürüldüğü bir karnaval ve festival ayı olmadığının altını çizen İl Başkanımız, “Bilakis Ramazanlar, fakir fukaraya, garip gurebaya kucak açılan, kol kanat gerilen, hasta olana ilaç, aç olana ekmek, yolda kalmışa yuva olunan bir aydır. İftar sofralarını israf sofralarına dönüştürmeden kendimizi sorgulama ve muhasebeye çekme, nefsimize musallat olmuş gururdan, kibirden, riyadan, gösterişten, açık veya gizli şımarıklıklardan arınma,  bitip tükenmez emel ve ihtirasları dizginleyip kendimize çekidüzen verme ve azalmış hassasiyetlerimizi diriltme ayıdır. Tüm kardeşlerimizden ricam, mümkün olduğu kadar muhtaç ve yoksulların evlerini ziyaret etmeleri, onlarla beraber iftar yapmaları, toplumumuzdaki, açları, yetimleri, kimsesizleri ve ihtiyaç sahiplerini unutmadan, sürekli hayrı, iyiliği, kardeşliği, komşuluğu ve paylaşmayı gözeterek Ramazanlarını ihya etmeleridir. Elbette Ramazan’ın kendine mahsus bir neşesi ve coşkusu vardır ama bu neşe Rabbimize ibadet etmenin, manen arınmanın neşesidir, paylaşma neşesidir, kardeşlik neşesidir, ” dedi.

AK Parti İstanbul Teşkilatının millet sevdalısı Başbakanımızın örnekliğiyle bu sene de milletimizle birçok anlamlı buluşmalar gerçekleştireceğini ve Ramazanla ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Aziz Babuşcu “İnsanlarımıza yapılan yardım kadar, yardımın şekli ve zarafeti de önemlidir. Yardım edenin yardım edilene karşı hiçbir üstünlüğü yoktur. Yardım eden kişinin, yardım ettiği kişinin onurunu koruma mükellefiyeti vardır. Hatta bütün içtenliğimizle şuna inanıyoruz ki, yardım eden manevi arınmaya belki yardım edilenden de fazla ihtiyaç sahibidir. Kişilerin itibarının zedelenmesine imkân tanıyan yardım organizasyonlarının İslâm’ın insan haysiyetinin korunması prensibine uygun olmadığı bilinmelidir. Hiçbir sosyal yardım, insan onurunun zedelenmesine asla kapı aralamamalıdır” şeklinde konuştu.

Aziz Babuşcu sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim AK Parti olarak milletimizle her zaman çok farklı ve çok sıcak bir gönül bağımız olmuştur. Bu bağ, asla belli dönem ve konjonktürlere has değil, bizim siyaset ahlakımızın, duruşumuzun, ilkelerimizin bir sonucudur ve aynı zamanda siyasette varlık nedenimizdir. Bu nedenle biz her Ramazan olduğu protokol iftarlarını değil sokak iftarlarını önemsiyoruz. Lüks iftarları değil komşularımızla iftarları, fakir fukara ve garip gurebanın yer aldığı iftarları değerli buluyoruz. Bu duygularla İstanbulluların Ramazanını tebrik ediyor, bu mübarek ayın birlik, beraberlik, dayanışma, paylaşma ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmesini yüce Allahtan diliyorum.”