Ramazan Paylaşmaktır

Ak Parti İstanbul ilçe teşkilatları, düzenledikleri iftar programlarıyla İstanbullulara Ramazan ayının güzelliklerini yaşatmaya devam ediyor.

Aziz Babuşcu, Beşiktaş İlçe Başkanlığının düzenlediği STK İftarı ve Güngören İlçe Başkanlığı düzenlediği Vefa İftarına katıldı.

Beşiktaş’ta düzenlenen iftar programına, Genel Merkez SKM Başkanı Mustafa Ataş, İstanbul Milletvekili Nimet Baş, İl Yönetim Kurulu Üyeleri,  Beşiktaş İlçe Başkanı Zeynel Abidin Okul, STK Temsilcileri, Vakıf ve Hemşeri Dernekleri Temsilcileri, İlçe Kanaat Önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program’da bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, Ramazan ayının rahmet, kardeşlik ve paylaşma ayı olduğunu ifade etti.

Aziz Babuşcu konuşmasında şunları söyledi: “Bu Ramazan’a başlarken de aynı heyecan, aynı istek, aynı arınma duygusu, aynı rahmet iklimi altında başladık. Ama bu Ramazan’a biraz buruk başladık. Çünkü bu mübarek aya başlarken farklı coğrafyalarda yaşayan kardeşlerimizin yaşadığı zulümleri görüyoruz. Mısır’da milletinin oyuyla seçilen bir insan bir darbeyle alaşağı edildi. Mısırlılar da tıpkı bizim gibi oynanan oyuna tepki veriyor. Biz nasıl Kazlıçeşme’de bir buçuk milyon kişiyle toplandıysak, onlar da şimdi Ramazan ayının rahmetiyle Adevviye Meydanı’nda hem oruçlarını açıyorlar hem de iradelerine saygı istediklerini haykırıyorlar. Suriye’de her gün kan akıyor. Ramazan ayı bu savaşın gölgesinde yaşanıyor. Bu durumun değişmesi için Türkiye’nin ve AK Parti’nin güçlü olması gerekiyor. Çünkü oralardaki insanlar bizi umut olarak görüyor. Bizim güçlü olmamız, milletimizle birlikte yürümeye devam etmemiz lazım. AK Pati kurulduğu günden bugüne kadar çokça oyunla, tezgahla karşı karşıya kaldık. Hepsini milletimizle birlikte bertaraf ettik. O mazlum coğrafyaların huzur bulması için de milletimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

Aziz Babuşcu daha sonra Güngören İlçe Başkanlığı tarafından Güngören Spor Tesislerinde düzenlenen Vefa İftarına katıldı. Programa, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, eski ve yeni 3 Kademe teşkilat mensupları ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Programda bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, “Ramazan; her defasında aramıza taşıdığı rahmet iklimi, kardeşlik duygusu ve paylaşma hassasiyeti ve o hassasiyetler içerisinde birbirimize gönüllerimizi açtığımız, birbirimizi daha farklı bir şekilde kucakladığımız bir ay olarak gelir ve bizi kuşatır. Milletimizin huzur bulduğu, birbirine sarıldığı bu ayda, milletin kendisi olan AK Parti teşkilatları Ramazan’ı dolu dolu yaşıyor. Biz bu Ramazan “Ramazan paylaşmaktır. Paylaş ki kardeş olasın” düşüncesiyle yola çıktık ve çok güzel işler yapıyoruz. Bu sofra etrafında olduğu gibi İstanbul’un birçok yerinde de bir araya gelen İstanbullular iftarı birlikte karşılıyor. Ramazan ayının bereketini, güzelliklerini milletimizle birlikte paylaşmaya devam edeceğiz. Bu anlamda yaptıkları organizasyon ve verdikleri emek için bütün teşkilatıma teşekkür ediyorum.” dedi.