Ramazan’ı Sofralarımızda Paylaşıyoruz

AK Parti İstanbul teşkilatı Ramazan ayının paylaşma ve kardeşlik atmosferini yaşamaya devam ediyor.

İstanbul’un her köşesinde devam eden iftar ve sahur programlarına katılarak Ak Parti teşkilatının Ramazan sevincine ortak olmaya devam eden İl Başkanı Aziz Babuşcu, Maltepe’de düzenlenen Vefa İftarı ve Beylikdüzü’nde düzenlenen Sahur programına katıldı.

Maltepe İDO İskelesinde düzenlenen iftar programına, İstanbul Milletvekilleri İdris Güllüce ve Osman Boyraz, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Maltepe İlçe Başkanı Kamil Barkır, eski ve yeni 3 Kademe teşkilat mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar programında yaptığı konuşmada 11 ayın sultanı Ramazan ayının rahmet ve merhamet ikliminde olduğumuzu ve bunun bütün hayatımıza yansıması gerektiğini söyleyen Aziz Babuşcu, “Ramazan; rahmet, merhamet, bereket, paylaşma, kardeşlik, muhasebe ve arınma ayıdır. Paylaşmanın, paylaştıkça kardeş olmanın ayıdır. Biz de Çanakkale’de, İstanbul sokaklarında ve gittiğimiz evlerde bu ruhu yaşamaya, yaşatmaya çalışıyoruz. Maltepe’de de bu güzel atmosferi sizlerle birlikte yaşamaktan son derece mutluyum.” dedi.

Aziz Babuşcu sözlerine şöyle devam etti: “Bu Ramazan’a biraz buruk başladık. Çünkü bu mübarek aya başlarken hep farklı coğrafyalarda mazlum ve mağdur olan kardeşlerimizin zulümlere maruz kaldıklarını görüyoruz. Mısır’da, iradelerine yapılan saygısızlığı reddeden kardeşlerimiz iftarlarını meydanlarda yapıyorlar ama aynı zamanda orada bir direnişi sürdürüyorlar. Benzer bir zulmü uzunca sayılacak bir zamandır Suriyeli Müslümanlar yaşıyorlar. Her gün oluk oluk akan kanla bir diktatörün zulmü altında Müslümanlar mağdur ediliyorlar. Bu da bizim içimizi burkan bir şeydir. Hep söylediğim gibi; yaptığınız çalışmalar sadece İstanbul ya da Türkiye için değildir. Dünya mazlumlarının umudu güçlü Türkiye içindir. Oralardaki insanlar bizim güçlü olmamızla, bizim dik durmamızla kendilerini daha kuvvetli hissediyorlar. İnşallah hem ülkemiz hem de kardeş coğrafyalarımız için daha güzel günlere hep birlikte ilerleyeceğiz.”

Aziz Babuşcu daha sonra Beylikdüzü’nde İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Sahur programına katıldı.

Aziz Babuşcu, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nin önünde kurulan sahur sofrasını İl Teşkilat Başkanı Halis Dalkılıç, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Beylikdüzü İlçe Başkanı İbrahim Bülbüllü, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve çok sayıda vatandaşla paylaştı.

Kutlu bir Ramazan akşamında, sahur vaktinde ve kutlu bir sofra etrafında Beylikdüzü’nde olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Aziz Babuşcu, konuşmasında şunları söyledi: “Başlangıçta Gezi Parkı yayalaştırma projesine itiraz olarak görmek istediğimiz ama Ak Parti’yi ve Sayın Başbakanımızı hedef alan süreçle ilgili gelişmeler devam ediyor. Biz gücümüzü milletten alıyoruz ve ne yapacaksak milletle beraber yapacağız. Yargı bu sürecin sonunda derse ki bu proje doğru bir projedir, uygulanabilir; biz yine de İstanbullulara gideceğiz ve onların fikrini soracağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin Ak Parti iktidarı ile yakaladığı yükseliş, sorun alanlarında çözüm üreten ülke olması, başkalarına göre pozisyon alan değil Türkiye eksenli pozisyon aldıran bir ülke durumuna gelmesi birilerini rahatsız etti. Birileri bu rahatsızlığın gerekçesini de sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan olarak gördü. Milletimizin inancı ve teşkilatımızın desteğiyle; Ak Parti’yi Sayın Başbakan olmadan diledikleri gibi yönlendireceklerine, yöneteceklerine inanmış gaflet içindeki bu güçlerin hevesleri hep kursaklarında kalacaktır.”