Seçim Startı Verildi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı  tarafından, 12 Haziran 2011′de yapılacak 24. dönem milletvekili genel seçimleri için İstanbul’un 3 ayrı bölgesinde sahada seçim startı verildi.

 

Aziz Babuşcu ve 3. Bölge milletvekili adaylarının katılımıyla, Bağcılar Meydanı’nda, 2. Bölge milletvekili adaylarının katılımıyla Esenler Davutpaşa Caddesi’nde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 1. Bölge milletvekili adaylarının katılımıyla Ümraniye Alemdağ Caddesi’nde düzenlenen etkinlikle İstanbul’un 3 ayrı noktasında, aynı anda, sahada seçim startı verildi.

 

Aziz Babuşcu ‘sahada seçim startı’ verilen Bağcılar Meydanı’nda bir konuşma yaparak, “Bugün burada hayalini kurduğumuz yeniden büyük Türkiye idealinin; yani kısa vadede 12 Haziran iktidarının, uzun vadede 2023 hedeflerini gerçekleştirecek AK Parti kadrolarının, sahaya inmesinin ve milletle kucaklaşmasının startını veriyoruz.”dedi.

 

12 Haziran Seçimlerine Giderken Ortaya Koyduğumuz Program Asla Bir Hayal Ürünü Değildir

 

Babuşcu, 9 yıla yakın bir süredir iktidarda olan bir partinin, her zaman milletle iç içe olan, her zaman milletini dinleyen, onlarla gönül gönüle, omuz omuza çalışan milletvekillerinin milletle kucaklaşması için burada olduklarını belirterek, “AK Parti kadroları Türkiye’de büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdi. 2023 hayalini kurarken, lider ülke Türkiye derken, hayalleri olan ama hayal dünyasında konuşmayan, projeleri somut olan, ayakları yere basan, söylediklerini yapan bir siyasi kadro olarak milletimizle beraberiz.”diye konuştu.

 

CHP’nin iktidar hedefinin olmadığına dikkat çeken Babuşcu, “hedefsiz, sadece oylarını arttırmayı düşünen bir partinin, verdiği vaatleri gerçekleştirme şansı olabilir mi?”diye sordu.

 

79 Yılda Yapılamayanları Yaptığımız İçin 2023 Hedeflerimizi Milletimize Anlatıyoruz

 

Aziz Babuşcu CHP’ye seslenerek, “Eğer iktidarı değil, oylarınızı arttırmayı istiyorsanız; şimdi CHP’nin yaptığını yapıp, bol keseden vaatlerde bulunabilirsiniz. Vermeyeceğiniz 600 Lirayı anlatabilir, yapmayacağınız 2023 beklentilerinizi ortaya koyabilirsiniz. Çünkü iktidara gelmek gibi bir amacınız yok. Ama biz bugüne kadar milletini asla yanıltmayan, söyledikleriyle kendini bağlayan bir siyasi çizginin mensupları olarak,  milletimizin karşısındayız. Bugün aynı samimiyet ve kararlılıkla yolumuza devam ederken, 2023’te milli geliri kişi başı 25.000 Dolar olarak hedeflerken, dünyada ilk on içinde bir ekonomi hayal ederken, bu toplumun yıllardır beklediği ama hep ertelenen temel hak ve özgürlükler anlamında sivil bir anayasadan bahsederken, geçmişte yaptıklarımıza güveniyoruz. Türkiye’de milli geliri 2500 Dolar’dan alıp 10.000 Dolar’ın üstüne çıkardığımız, ulaşımdan sağlığa kadar birçok alanda, 79 yılda yapılamayanları yaptığımız için 2023 hedeflerimizi milletimize anlatıyoruz. Kendimize güveniyoruz. Çünkü biz millete söylediği sözü yerine getiren bir partiyiz.”ifadelerini kullandı.

 

Babuşcu, milletvekili aday listelerini nasıl oluşturduklarını açıklayarak, “AK Parti bir Türkiye partisidir. Toplumun her rengi, her kesimi partimizde kendini ifade etme ve temsil edilme şansı buluyor. Adaylarımız da bu duruma uygun olmalıydı. Yani İstanbul ve Türkiye kadar renkli, güzel, bir dünya başkentine yakışır nitelikte olmalıydı ve oldu da. Aday listemizi bu bilinçle oluşturduk.”dedi.

 

İki Yeni Uygulama Başlatacağız

 

Babuşcu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bizi sosyal devlet uygulamalarında, sosyal yardımlarda ‘sadaka kültürü’ oluşturmakla suçlayanların, bugün nasıl bol keseden vaatler verdiğini görüyoruz. Milletimiz bu vaatlere kanmayacaktır. İki yeni uygulama başlatacağız: Birincisi, her yoksul ailenin bir “Sosyal Yardım Danışmanı” olacak. Bu danışmanlar, yoksul ailelerimizin neye ihtiyacı olduğunu, ne kadar yardıma ihtiyacı olduğunu tespit edecek ve böylece daha çabuk ve doğru bir yardım yapma şansımız olacak. İkincisi, her işsiz vatandaşımızın iş konusunda bir danışmanı olacak. Bu danışmanlar da, işsiz vatandaşımızı bir meslek sahibi yapıp onu işe yerleştirene kadar onunla ilgilenecek. Böylece büyüyen ekonomimizle birlikte artmaya başlayan istihdamın daha da artmasını sağlayacağız.”

 

 

Yoksula Yardım Değil, Yoksullukla Mücadele Fikriyle Hareket Ediyoruz

 

Programda bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti’nin 8 yıllık iktidarları boyunca yoksullukla mücadele ve istihdam için yaptıklarını görmeyen ve eleştirenlerin bugün milletin karşısına sosyal yardım ağırlıklı projelerle çıktıklarını söyledi. Dinçer, “Biz bu konularda onlardan farklı bir yol izliyoruz. Yoksula yardım değil, yoksullukla mücadele fikriyle hareket ediyoruz. Yoksula yardım etmek, yoksulluğun kader olduğunu gösterir. Biz yoksulluğun kader olmadığına, geçici bir durum olduğuna inanıyoruz. Ekonomik büyümeyi sağlayamayanların yoksullukla mücadele etme şansı yoktur. Biz, 8 yılda ülkemizi ortalama %5 büyüttük ve binlerce insanımıza istihdam sağladık. Büyüme projesi olmayanların, eğitim seviyesini ve istihdamı arttırmayı düşünmeyenlerin yapacağı tek şey, daha fazla yardım vaat etmektir. İşte bu yüzden 2 yeni uygulama başlatıyoruz. Daha büyük bir Türkiye, lider bir ülke için, milletimizin emaneti yine bize vereceğine inanıyoruz.”diye konuştu.

 

Bağcılar Meydanı’nda verilen seçim startında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, “Bugün yeni bir dönemin startını veriyoruz. Biz bugün huzurunuza sadece adımızın akı değil, alnımızın akıyla çıkıyoruz. Heyecanımız ilk günkü gibi çok. Bunun sebebi yüzünüzdeki ışık ve gözünüzdeki heyecandır. İlhamımızı milletten alıp, millet için çalışıyoruz. Milletimizle iç içeyiz. Milletimiz başbakanımıza ve bize güvendi. Biz de bu millet için elimizden geleni yaptık ve yapacağız. Biz milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Milletimizin hizmetkârıyız.”dedi.

 

Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde Bağcılar Meydanı’nda, gerçekleşen seçim startı etkinliği, “Sevgi Yürüyüşü” adı altında vatandaşlarla milletvekili adaylarının buluştuğu coşkulu bir yürüyüşle sona erdi. Yürüyüş sırasında Aziz Babuşcu ve milletvekili adayları halka karanfil dağıttılar.