Somali İçin Çalışmaya Devam

Aziz Babuşcu, Somali Daljir Forumu Temsilcisi ve Somali Cumhurbaşkanı Eski Danışmanı Abdulkareem Hassan Jama ile İl Başkanlığımızda bir araya geldi.

İl Yönetim Kurulu Üyeleri Fatma Sayan ve Erol Adayılmaz’ın da katıldığı görüşmede konuşan Somali Daljir Forumu Temsilcisi ve Somali Cumhurbaşkanı Eski Danışmanı Abdulkareem Hassan Jama, Türkiye’nin Somali’ye verdiği büyük destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Somali’nin kaderinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişiyle değiştiğini belirtti.

Hassan Jama, “BM ve Avrupa ülkelerinden gelen yardımlar gecikmeli ve düzensiz bir şekilde geliyordu. Oysa Türkiye’den gelen yardımlar süratli ve etkin bir şekilde insanlara ulaşıyor. Ülkemizdeki Türkiye’ye ait mülteci kampı hijyen ve düzen açısından örnek teşkil ediyor. BM görevlileri bile orada kalmayı tercih ediyor. İlk günden beri bizden yardımını esirgemeyen Türk halkına ve hükümetine bütün kalbimle teşekkür ediyorum.” dedi.

Görüşmede Türk halkının her zaman Somali’nin ve Somali’lilerin yanında olduğunu ifade eden Aziz Babuşcu, “Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, bütün acılara ve haksızlıklara müdahil olan, yardım elini uzatan bir medeniyetin mirasçıları olarak; Sayın Başbakanımızın önderliğinde Somali için de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. “ dedi.

Babuşcu, “Önce Somali’de çekilen acıları bütün çıplaklığıyla ortaya koymak, Somali'nin feryadını bütün dünyaya duyurmak için mücadele içinde olduk. Dünyayı harekete geçirmeye çalışırken bir taraftan da milletimizle beraber yaraları sarmaya çalıştık. Başbakanımızın dediği gibi, biz Somali'nin ayağa kalktığını, yürüdüğünü görmek istiyoruz. Bunun için AK Parti İstanbul teşkilatı olarak, devletimiz ve hükümetimizle birlikte çaba harcamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.