Suriyeli Miniklerin Oyuncakları Yola Çıktı

Genç İnisiyatif Platformu ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilen ''Oyuncağımı Paylaşıyorum' kampanyasında toplanan oyuncakları taşıyan araçlar, Aziz Babuşcu’nun katıldığı bir törenle mülteci kamplarında yaşayan Suriyeli çocuklar ve Doğu illerine doğru yola çıktı.

Bayrampaşa Belediyesinde düzenlenen programa İl Sosyal İşler Başkanı Leman Aksay, İl Yürütme Kurulu Üyesi ve Tanıtım Medya Başkanı Fatma Betül Sayan, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner,Genç İnisiyatif Platformu başta olmak üzere sivil toplum temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve kampanyada görev alan çocuklar katıldı.

Organizasyonda bir konuşma yapan Aziz Babuşcu, “Sivil toplum kuruluşlarıyla, kanaat önderleri ve hayırseverlerle birlikte çeşitli projelere imza atıyoruz. Bizim milletimiz ve medeniyetimiz; nerede bir mazlum ve mağdur varsa onun yanında yer almayı, onun acısını paylaşmayı doğal bir refleks olarak benimsemiştir.” dedi.

Aziz Babuşcu, sözlerine şöyle devam etti: “Genç İnisiyatif Platformu, Suriyeli çocuklarımıza, kamplarda yaşayan çocuklarımıza acılarını unutturacak, çocukça heyecanlarını yeniden hissedebilecekleri, normalleşebilecekleri bir kampanyayı başlatma fikriyle bize geldi. Elbette ki çok memnun olduk ve “bunu daha geniş bir hale getirelim” dedik. AK Parti İstanbul teşkilatı aynı zamanda büyük sivil toplum kuruluşu. Zaten pek çok dernek ve STK ile iş birliği yapıyoruz ama bu çalışma bizim için çok daha anlamlı ve heyecan duyduğumuz bir çalışma oldu. Gençlerin heyecanına, organizasyon kabiliyetimiz ile destek olmaya çalıştık. Bugün 50 binin üzerindeki oyuncağı Kahramanmaraş’a, Adıyaman’a, Doğu ve Güneydoğu illerimizdeki kardeşlerimize ulaştırmak üzere kervanımızı yola çıkarıyoruz. Bu kampanyaya destek olan, kendi oyuncağını kardeşlerine gönderen sevgili çocuklarımızı ve anne babalarını tebrik ediyorum. İstanbul’da bu hassasiyeti bizimle paylaşan tüm İstanbullulara teşekkür ediyorum.”

Kampanyayla ilgili bilgi veren Genç İnisiyatif Platformu yetkilisi İsmail Aşçı, “İstanbul’da 10 gün süren kampanya boyunca toplanan binlerce oyuncak, çocuklara ulaştırılmak üzere kamyonlarla yola çıktı. Doğu illerimize ve mülteci kamplarına gidecek oyuncaklar, savaş ve zor hayat şartlarıyla mücadele eden çocuklara İstanbul’dan uzanan bir dost eli olacak.” dedi.