Tarihine, Kültürüne Ve Değerlerine Bağlı Bir Gençlik, Geleceğimizin En Büyük Teminatıdır

Aziz Babuşcu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Bu yıl 19 Mayıs’ı Soma’daki maden faciası nedeniyle buruk duygular içinde idrak ettiğimize dikkat çeken İl Başkanımız, "Soma’da yitirdiğimiz kardeşlerimizin acıları yüreklerimizi yakıyor. Hatıraları her zaman içimizde yaşayacaktır. Bir kere daha hepsine Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı dileklerimi sunuyorum. Devlet-millet olarak ve kardeşçe bir dayanışma duygusu içinde bu yarayı mümkün olduğunca sarmaya çalışacak, yakınlarını kaybeden acılı ve mağdur kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız" dedi.

 

Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs’ın milli mücadele açısından bir dönüm noktası olduğunu belirten Aziz Babuşcu şunları söyledi:

"19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal’in, işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak için başlatacağı büyük hareketin ilk durağı olan Samsun’a çıktığı gündür. Bugün, milli mücadele tarihimizde çok önemli bir dönüm noktasıdır.

Toprakları işgal edilmiş, tersanelerine girilmiş, her türlü yokluk ve mahrumiyete maruz bırakılmış bir milletin, adeta kendi küllerinden doğarak dünyanın en gelişmiş ordularına karşı büyük bir var oluş mücadelesine girişmesi ve bunu başarması, hiç şüphesiz tarihimize altın harflerle yazılmış bir onur sayfasıdır.

İstiklal savaşımız, aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bizi millet yapan değerlere yaslandığımız takdirde neleri başaracağımızı göstermesi bakımından da sürekli hatırımızda tutmamız gereken bir ibret belgesidir.

 

Böylesine hayati bir günün gençlik bayramı olarak kutlanması, bir ülkenin yarınlarıyla gençleri arasındaki önemli bağa işaret etmesi açısından son derece anlamlıdır.

Çünkü gençliğin enerjisi, gençliğin dinamizmi, gençliğin topluma verdiği sinerji, başka hiçbir şeyle kıyas edilmeyecek kadar güçlü ve ışıltılıdır.

Bize göre sadece yarınlarımızın değil bugünümüzün de teminatı olan gençlerimizin her açıdan sağlıklı bir gelişim göstermeleri için çaba göstermek, hepimizin ortak sorumluluğumuzdur.

Unutulmamalıdır ki gençlik, bir birey olarak insanın kendini tanıma, kanıtlama ve bir kimlik kazanma çabalarının yoğunluk kazandığı, hayata, çevresine, olaylara bakışının şekillendiği, hayatımızın en önemli ve en kritik dönemidir.

 

Bu nedenle hepimizin bir süreç olarak yaşadığı gençlik dönemi sorunlarının aşılmasında, onlara yardımcı olunmalı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan, kişilik ve ahlak erozyonu getirecek tuzaklardan, şiddet içeren eğilimlerden uzak tutmak için toplum ve devlet olarak anlayış birliği içinde hareket edilmelidir.

Bir ülkenin geleceğinin, ancak iyi yetişmiş, donanımlı ve ahlaklı bir gençliğe bağlı olduğu gerçeği göz önüne alındığında, gençliğimizin milli ve manevi duyguları yüksek, zararlı alışkanlıklardan uzak ve yüksek ahlaki değer ve hasletlerle donanmış olmasının, varmak istediğimiz hedefler açısından son derece önemli olduğu da kendiliğinden ortaya çıkar.

Atatürk’ün bir hedef olarak ortaya koyduğu muasır medeniyet seviyesini aşmak, ancak zamanın koşullarıyla uyumlu bir eğitime sahip, geleceği öngörebilen, değerlerine sahip çıkan, geçmişinden güç alarak geleceğe emin adımlarla yürüyen gençlerle mümkündür.

 

Gençlerine önem ve değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli, ahlaklı, değerler sistemine sahip ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan toplumlar, elbette geleceğe de güvenle bakabilirler.

Milletimiz müsterih olsun ki; her 19 Mayıs’ta gençliğimize duyduğumuz güven,  gençliğimizin daha iyi noktalara ulaşması için yüklendiğimiz azim ve kararlılık artmaktadır.

Hiç kuşkusuz kavgayı değil uzlaşmayı, birbirine sırt çevirmeyi değil diyalogu, kör bir taassupla kamplaşmayı değil, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde tartışmayı, çatışmayı değil demokrasi ve özgürlük içinde siyasi rekabeti esas alan gençlerimiz, Cumhuriyetimizin 100. Yılını idrak edeceğimiz 2023 hedeflerimizin ve büyük Türkiye idealimizin gerçekleşmesi adına her zaman en büyük garantimiz, en güzel umudumuzdur.

Bu anlamlı gün vesilesi ile milli mücadele kahramanlarımızı bir kere daha rahmetle anıyorum.

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kere daha Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gençlerimizin ve bütün İstanbulluların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, gençlerimize her alanda üstün başarılar diliyorum."