Türkiye Tüm Coğrafyaların Umudu

Amerikan İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) Başkan Yardımcısı Nihad Awad Aziz Babuşcu’yu ziyaret etti. İl Başkanlığımızda gerçekleşen görüşmeye, İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kalaycı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Sayan katıldı.

Ziyarette Amerikan İslami İlişkiler Konseyi hakkında bilgiler veren Nihad Awad, CAIR’ın 1994’te kurulduğunu ve Amerika’da sivil haklar ve özgürlüklerle ilgili çalışan en geniş örgüt olduğunu söyledi. Awad, amaçlarının Amerika’daki Müslümanların siyasi olarak güçlenmesini sağlamak ve Amerikan vatandaşlarına İslam’ı tanıtmak olduğunu belirterek, “Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’yi ilgiyle takip ediyoruz. Amerika’daki 7 milyon Müslüman Türkiye’nin liderliğini bekliyor.” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Nihad Awad’a teşekkür eden Aziz Babuşcu, Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla birlikte, sadece mirasçısı olduğu büyük imparatorluğun ve etkilediği coğrafyanın değil tüm dünya coğrafyasının farkına vardığına ve ilişkiler kurduğuna değinerek, “Başbakanımızın önderliğinde Türkiye komşularımızın, mazlumların, tüm coğrafyaların umudu oldu. Amerika’daki Müslüman kardeşlerimizin de Türkiye’yi ve Başbakanımızı lider olarak görmesinden büyük onur duydum. Bütün dünyayla olduğu gibi Amerika’daki kardeşlerimizle de daha yakın ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Önemli olan bu ilişkileri canlı tutmak ve kalıcı hale getirmektir. Sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışmak bize çok önemli imkânlar sağlayabilir. Biz de bu ilişkilerin gelişmesi ve imkânların değerlendirilmesi için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.